in , ,

Două femei, agresate de romi la Penny Market Urziceni, pentru faptul că le-au cerut acestora să respecte distanțarea socială!

penny agresiune romi urziceni

Două dintre făptuitoarele de etnie romă au mai fost implicate, în urmă cu peste o săptămână, într-un scandal soldat cu agresarea unui medic pediatru în incinta Spitalului Municipal Urziceni. Conflictul a fost aplanat ulterior, și pus pe seama tensiunilor iscate de comunicarea deficitară medic – pacient.

Două femei din Manasia, o mamă, în vârstă de 43 de ani, și fiica acesteia, în vârstă de 22 de ani, au fost agresate în incinta exterioară a magazinului Penny Market, Urziceni, de către patru persoane de etnie romă din Bărbulești și Urziceni, în urma unei dispute plecate de la solicitarea de respectare a măsurilor obligatorii de distanțare socială pe timp de pandemie!

Episodul, destul de controversat având în vedere participarea colectivă, s-a petrecut duminică, 22 martie, în prezența mai multor zeci de persoane aflate la cumpărături. În mod ciudat, nici personalul de pază al magazinului și nici clienții nu au intervenit pentru împiedicarea producerii agresiunii.

Totul ar fi plecat de la faptul că, simțindu-se înghesuită și împinsă la coada formată la intrarea în magazin, prima dintre victime, femeia în vârstă de 43 de ani, i-ar fi solicitat unuia dintre făptuitori, un tânăr de etnie romă în vărstă de 27 de ani, să respecte măsurile obligatorii de distanțare socială impuse pentru evitarea extinderii pandemiei de coronavirus, fapt care, spun unii martori oculari, l-ar fi iritat peste măsură pe agresor. După un schimb de replici care au conținut și injurii, agresiunea verbală s-ar fi transformat într-una fizică.

Versiunea oficială a celor care au reclamat incidentul este că victimele au fost trântite pe jos, zgâriate și lovite cu palmele și picioarele de către două femei de etnie romă, care au sărit în sprijinul bărbatului, în timp ce acesta l-ar fi lovit cu pumnul pe soțul și tatăl victimelor, în momentul în care omul a încercat să intervină, ulterior efectivul agresor fiind completat de o a treia femeie.

Chemați, prin intermediul unui apel la numărul de urgență 112, de chiar una dintre victime, polițiștii au reținut pentru 24 de ore grupul de făptuitori, în prezent aceștia aflându-se în control judiciar, fără posibilitatea de a părăsi localitățile Bărbulești și Urziceni, pe razele cărora domiciliază.

Versiunea celor considerați agresori în întregul incident este una diferită, în parte, de cea oficială, consemnată de autorități. Prezentând și o fotografie menită a-i susține mărturia, tânărul de etnie romă  aflat la originea episodului conflictual dă de înțeles că momentul a fost artificial creat, prin învestirea unor împrejurări departe de adevăr.

”Duminică mă aflam la coada de la intrarea în supermarket. Aveam între mine și persoanele din fața mea căruciorul de cumpărături, deci exista o distanță de cel puțin 1,5 metri între noi. La un moment dat doamna din față s-a întors și mi-a reproșat că nu păstrez distanța. Nu am făcut altceva decât să-i răspund decent că există un căruț între mine și dânsa, însă replica mea a fost primită cu observații gen ”așa sunteți voi țiganii, tupeiști” și alte aprecieri rasiste. Recunosc faptul că lucrul ăsta m-a iritat, și am reacționat cu o întrebare jignitoare: ”Dar ce aveți, doamnă, sunteți cumva ne…?”, ne-a declarat tânărul de 27 de ani din Bărbulești.

Tot el povestește că, în acel moment, și-au făcut apariția sora și soția sa, care coborâseră din mașina aflată în parcarea supermarketului, vizibil iritate de turnura pe care o luase întrega situație.

”Femeile au început să se certe. Eu am făcut apel la calm, chiar i-am cerut scuze doamnei din fața mea, i-am dat banii și căruțul de cumpărături soției mele și m-am îndreptat către mașină, n-am vrut să mai intru în magazin. Fata doamnei cu care avusesem incidentul și-a apelat tatăl și acesta a sosit în foarte scurt timp în fața magazinului, moment în care totul a degenerat. Deși am încercat să-l calmez, omul m-a abordat agresiv, m-a îmbrâncit, mi-a pus pumnul în stomac… Nu am putut să-i fac față, era o diferență de gabarit între noi și, văzând asta, sora și soția mea mi-au sărit în ajutor. Au intervenit imediat și doamna și fiica acesteia, s-a creat o îmbulzeală în care femeile s-au tras, s-au împins, iar eu nu am reușit să mă eliberez, e drept, decât după ce l-am lovit, în efortul acela, pe soțul doamnei. Ne-am calmat când am realizat că fata căzuse la pământ, apoi a intervenit și soacra mea, care ne-a luat de-o parte pe mine și pe doamna cu care avusesem incidentul”, a mai declarat tânărul de etnie romă din Bărbulești.

Potrivit acestuia, atât el cât și victima în vîrstă de 22 de ani au apelat numărul de urgență 112, la secția de Poliție din Urziceni ambele părți implicate în conflict depunând plângeri penale.

Cercetările continuă, în cauză întocmindu-se un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri și alte violențe și a unei sume de contravenții la legislația privind ordinea publică.

What do you think?

-4 points
Upvote Downvote

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
adda asia express

7 glume filipineze despre Adda, vedeta Asia Express pe care nu mulți români o cunosc dar toți asiaticii știu că este ”big star in Romania”!

arafat

Raed Arafat anunță Apocalipsa: ”Cand nu vor mai fi locuri în spitale îi vom carantina pe bolnavi în…”