in , ,

Donald Trump, mesaj adresat națiunii după atacul iranian asupra bazelor americane. Live Text

Donald Trump message to nation

Deși confruntarea președintelui Donald Trump cu Ruhollah Khomeini s-a încheiat cu milostenie, specialiștii apreciază că o o confruntare aproape sigură între SUA și Iran va avea loc din nou în curând.

În timp ce ambele părți pot solicita avansuri strategice și compensații politice, cea mai riscantă criză de atac între inamici în zeci de ani poate să fi tranziționat confruntarea la o nouă fază mai periculoasă. Acest lucru se datorează faptului că structurile de conflict și deconectarea diplomatică între Iranul revoluționar și o administrație naționalistă a SUA, care a rezolvat acordul nuclear care implică ambele țări, sunt încă în vigoare.

Afișarea a declanșat o controversă acerbă la Washington, unde a existat o dispută partizană din ce în ce mai mare despre rațiunea lui Trump pentru uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, care a declanșat criza.
Episodul a reamintit americanilor care pot fi consecințele unui vot deloc lucid, în favoarea unui președinte impulsiv care adus națiunea în pragul unui nou război în Orientul Mijlociu, iar povestea confruntării a expus eșecurile unei echipe de securitate națională dărâmate, în mare parte, de oficialități neexperimentate sau profund ideologice, aparent predispuse la confuzie și mesaje mixte.

Donald Trump: ”Campania iraniană de teroare nu mai poate fi tolerată, nu mai poate fi permisă”

Donald Trump: ”Iranul trebuie să colaboreze cu noi pentru a face lumea un loc mai sigur. Iranul poate fi o țară măreață!”

Donald Trump: ”Atacul asupra bazelor americane a fost realizat cu banii furnizați de fosta administrație americană a lui Obama!”

Donald Trump: ”Iranul trebuia să ne mulțumească pentru că a primit 150 de milioane de dolari cash de la noi, pentru denuclearizare, dar ei au strigat Moarte Americii!”

Donald Trump: ”Soleimani a primit ce a meritat. Soleimani a ucis personal trupe americane. Soldații noștri au murit sau au fost mutilați de bombele sale. Prin eliminarea lui am trimis un mesaj important: Iranul nu mai poate amenința viețile americanilor!”

Donald Trump: ”Iranul dă înapoi, și este foarte bine că se întâmplă așa”

La doar câteva zile după execuția generalului Qassem Soleimani, Iranul a bombardat noaptea trecută două baze americane din vestul Irakului în cadrul unei operațiuni cu titlu de represalii

Deși inițial, la doar câteva minute după atacul cu rachete al iranienilor, Donald Trump anunța un mesaj pentru poporul american, președintele și-a amânat ieșirea în public și a anunțat pe Twitter că va face o declarație abia azi în legătură cu ostilitățile ce au avut în obiectiv cele două baze irakiene care adăpostesc trupele americane.

”Totul e bine! Rachete lansate din Iran la două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor și daunelor are loc în momentul de față. Până acum, totul e OK! Avem, de departe, cei mai puternici și mai bine echipați militari oriunde în lume! Voi face o declarație mâine dimineață.”, a postat Trump pe Twitter

Trump a anunțat că se va adresa națiunii după ora 18 (ora României), pentru a face anunțuri legate de reacția SUA la atacul comandat de Iran asupra bazei militare americane din Irak.

(Știre în curs de actualizare)

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Vești rele pentru „petardați”: pocnitorile vor fi interzise definitiv în România!

dan barna aruba

Foto Șoc! După eșecul electoral, Dan Barna se recuperează în Insula Aruba din Caraibe!