in ,

Dezinformarea pune Urziceniul pe jar! DSP: ”Nu există niciun caz de persoană infectată în municipiu!”

hadid

Direcția de Sănătate Publică confirmă dezinformarea care a pus pe jar, de aproape 24 de ore, populația municipiului Urziceni.

Lansat ieri, în plină panică pricinuită de oficializarea celui de-al treilea caz de infectare confirmat în Ialomița, în comuna Sălcioara, satul Rași, fake-news-ul rostogolit pe grupuri de către oamenii cu mult timp și minte puțină, și de către posesorii iresponsabili de conturi de socializare dădea ca sigură îmbolnăvirea cu Covid-19 a uneia dintre angajatele Fast Food-ului Hadid.

Fără date oficiale, anunțul a fost învestit în câteva ore cu titlul de certitudine, propagându-se cu viteză, pe Facebook și prin serviciile de mesagerie, cu sprijinul câtorva fervenți factori de diseminare a fake – news-urilor, ce au clamat faptul că se află în posesia confirmării instituționale a cazului, fără se fie preocupați de prejudiciile comerciale produse la nivel de agent economic, ori de starea de nesiguranță publică indusă la nivel de comunitate.

Venind în întâmpinarea nevoii de comunicare a colectivității, Direcția de Sănătate Publică a infirmat existența vreunui caz de îmbolnăvire cu Covid-19 la Urziceni. ”Nu există la această oră, în Urziceni, niciun caz de infectare cu coronavirus, nicio persoană care să fi fost testată pozitiv”, au declarat reprezentanții DSP Ialomița, făcând apel către populație să se informeze doar din surse oficiale asupra stadiului răspândirii focarelor epidemice.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Robert_Turcescu_colonel2

Turcescu a scos baioneta: ”Băi, nătângilor e război, nu e vacanță!”

montaj sava dezinformare

Dezinformare instituțională: Primăria Urziceni a difuzat informații false pe pagina de Facebook!