in ,

VIDEO: Românii din Italia nu vor putea vota pentru Alegerile Parlamentare prin corespondență! Vezi de ce!

romani corespondenta

Românii din străinătate care s-au înscris pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 06 decembrie nu vor putea face asta. Potrivit lui Claudiu Stănășel, consilier local în orașul italian Prato, din plicul cu documentele oficiale lipsesc autocolantele pe care scrie „votat”. 

Din plicul cu documentele oficiale pentru votul prin corespondență lipsesc fix cele două autocolante pe care scrie „votat” !

Mie și multor români ca mine, care au ales să voteze prin corespondență, li se răpește un drept fundamental: dreptul la vot !

Dacă lucrurile nu se remediază urgent, înseamnă că statul român îmi fură acest drept constituțional atât mie cât și acelor români care sunt în aceeași situație ca mine !”, a scris Stănășel pe Facebook.

Autoritatea Electorală Permanentă a informat, pe 12 noiembrie, că a fost finalizată operaţiunea de transmitere prin email a notificărilor referitoare la expedierea materialelor electorale şi a numărului de expediere către 35.650 de cetăţeni români care au fost înscrişi în listele electorale pentru votul prin corespondenţă, din 106 ţări. Alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie.

Plicul expediat către alegători conţine un certificat de alegător, o etichetă pentru sigilarea plicului exterior, un autocolant cu adresa Biroului electoral pentru votul prin corespondenţă, un autocolant cu menţiunea „PRIORITY/PRIORITAIRE”, un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului, instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Senatului, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Camerei Deputaţilor, un plic interior ce conţine un plic suport în interiorul căruia se află două autocolante cu menţiunea „VOTAT” şi o etichetă pentru sigilarea plicului interior.

Potrivit unui comunicat al AEP, singura ţară către care nu au fost transmise plicurile prin Poşta Română, urmând ca acestea să fie trimise prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale, este Afganistan, unde figurează înscrise în listele electorale permanente pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie 158 de persoane.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Ultima oră: Actrița Draga Olteanu Matei, în comă la UPU Iași

Prima femeie aleasă președinte în Republica Moldova, pro-europeana Maia Sandu