in , ,

Despre primenirea apei la Ștrandul Urziceni și despre cum a schimbat Baba Ranga ilegalitatea în virtute…

primăria municipiului Urziceni
Baba Ranga din Bărăgan, evoluând la mișto La Daciada Administrației Locale, proba de paralele ilegale.

Scandalul public creat pe marginea nerespectării, de către Primăria municipiului Urziceni, a legislației privind funcționarea ștrandului municipal, a avut până la urmă un final fericit. Sancționată de către autoritățile sanitare, administrația s-a văzut nevoită să curețe bazinele închise toamna trecută pentru infestare cu bacilul piocianic, să aștepte prelevarea probelor de către DSP și să finalizeze dosarul de reavizare a autorizației de funcționare suspendate în septembrie. Izbăvitor, buletinul de analiză a apei, așteptat în egală măsură de către prestatorii de servicii de agrement și de beneficiari, a fost eliberat la sfârșitul lunii și consfințește valorile conforme din punct de vedere biologic (adică lipsa unor bacterii periculoase) în baza cărora ștrandul a putut fi, în cele din urmă, deschis, respectându-se măcar în parte legea.

200 de milioane lei vechi, amendă pentru tupeu și dispreț față de lege

Aparent, reintrarea în legalitate dă ocazia administrației publice să-și spele într-o mică măsură, cu apă curată, din bazine, obrazul pătat de atentatul la sănătatea populației comis, în ultima decadă a lunii trecute, prin redeschiderea fără autorizație a piscinelor. Dincolo de vorbe, de considerații personal – subiective ori de potențiale exagerări jurnalistice, caracterul de pericol al situației create de Primăria Urziceni este confirmat chiar de documentele oficiale ale Direcției de Sănătate Publică, acestea raportându-se, pe 29 iunie, cităm, la fapta de contravenție, continuă, cu caracter de circumstanță agravantă, săvârșită de contravenienta UAT Urziceni (n.r – Unitatea Administrativ Teritorială), prin redeschiderea ștrandului cu piscine al Municipiului Urziceni, str. Constructorilor, nr. 7, a cărui activitate este suspendată prin Decizia emisă de către DSP Ialomița, de la data de 23.08.2016.”
primăria municipiului urziceni

Cu precizarea că, în regim prioritar, în data de 26 iunie au fost prelevate probe de apă și, în funcție de rezultatul probelor analizate în laboratorul de diagnostic și investigare, urma să fie avizat sau nu dosarul de autorizare sanitară a activității ștrandului Urziceni, Direcția de Sănătate Publică anunța că ”făptuitoarea UAT Urziceni, a fost sancționată prin procesul verbal de amendă Seria MS­SCSP-DSP Nr. 646/26.06.2017, cu amendă în cuantum de 20.000 lei, pentru nerespectarea deciziei, prin reluarea activității în data de 23, respectiv 24.06.2017, faptă care reflectă un grad de pericol social mai ridicat (…) prin continuitate.”

Baba Ranga de la Urziceni și falsele profeții

29 iunie 2016. Cu un ștrand redeschis ca urmare a valorilor de analiză conforme ale apei, Primăria Municipiului Urziceni pare decisă să ascundă toată mizeria sub preșurile deja infecte ale administrației. În loc să-și asume fapta demonstrată cu documente și sancționată de către autorități, în loc să își ceară scuze pentru ilegalitățile comise, în loc să-și asigure cetățenii că va monitoriza săptămânal calitatea apei din bazine, astfel încât să nu le pună niciodată în pericol sănătatea, cei ce se erijează în reprezentanți ai administrației locale, împreună cu purtătorii de vorbe ai acesteia, atacă bunul simț la baionetă pe rețelele de socializare. Un comunicat atribuit primarului Sava (proveniența nefiind infirmată oficial până în prezent) este împrăștiat pe Facebook, reușind să-l transforme, spre amuzamentul public, pe edilul Urziceniului, într-o adevărată Baba Ranga a Bărăganului ce dă asigurări cu caracter de profeții asupra calității apei, invocând încrederea în propria persoană, fără a spune de fapt că buletinele ce consfințeau valorile conforme ale apei din bazine fuseseră eliberate de DSP cu o zi înainte! Mai mult decât atât, comunicatul Babei Ranga (tot nu suntem convinși că o asemenea aberație ar putea emana de la cel ce ocupă biroul nr.1 al Primăriei) neagă toate documentele și faptele consfințite în rapoartele autorităților și pune întreg scandalul pe seama ”minciunilor și turnătoriilor unor nemernici care prin această nouă mizerie au devenit cei mai mari dușmani ai orașului nostru și ai dumneavoastră implicit”, denotând expertiza autorilor, apropiaților sau rudelor acestora în tehnicile comuniste de anatemizare și înfierare publică a dușmanilor regimului.
În atare condiții, încheiem deocamdată aici, așteptând să aflăm cine va plăti oalele sparte ale administrației: cetățenii, din bugetul public, sau primarul Sava, din buzunarul personal? Baba Ranga, ai legătura pentru un drept la replică!

primăria municipiului Urziceni
Baba Ranga din Bărăgan, evoluând la mișto La Daciada Administrației Locale, proba de paralele ilegale.

(fotografiile marcate cu T sunt trucate, au valoare satirică și vor fi considerate pamflet)

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
mihai tudose

Axioma lui Mihai Tudose: Vrei să stai la masă cu Dumnezeul bețivilor? Încearcă să devii întâi premierul lor…

trei britanici pe biciclete

Trei britanici pe biciclete și o concluzie: Romania, the land of horror