in ,

Coronavirusul închide școlile în România! Cursurile, suspendate timp de o săptămână!

scoli inchisee

ACTUALIZARE: Premierul Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire. Măsura a fost luată pentru a-i feri pe elevi de orice contaminare, a spus Orban.

Școlile din România se închid începând din data de miercuri, 11 martie 2020, drept măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Această decizie s-a luat la ședinta Comitetului pentru situații de urgență, ședință desfășurată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Decizia adoptată luni seară stabilește că școlile se închid timp de o săptămână, adică până la data de 18 martie 2020. La acel moment, în funcție de modul cum va evolua situația medicală din România, se va decide dacă se pot relua cursurile sau dacă trebuie prelungită suspendarea acestora.

Epidemia de Coronavirus care se extinde în România poate duce la închiderea temporară a tuturor instituțiilor de învățământ din România, atât cele de stat cât și cele private, anunță surse guvernamentale.

Raed Arafat a propus închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020.

Închiderea şcolilor începând cu data de 10 martie și până pe 21 aprilie, pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, grup condus de Raed Arafat, făcută azi către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ludovic Orban, premierul interimar, spune că măsura închiderii școlilor pe o perioadă așa de lungă nu poate fi luată ușor. „O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar, după ședința conducerii PNL.

Raed Arafat a mai propus o serie de măsuri care îi vizează pe studenți și pe elevii școlilor postliceale, cum ar fi sistarea stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. De asemenea, unităților de învățământ li se recomandă organizarea de cursuri la distanță, dacă există această posibilitate.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

De Sfinții Mucenicii, vasluienii au dezlegare și la 440 mililitri de spirt sau 4 pet-uri de bere!

ronaldinho

Avocatul lui Ronaldinho ii justifică faptele pentru care a fost arestat cu un argument imbatabil: ”E prost la cap!”