in

Chirilă, revoltat: „Urmează alegerile. Şi mulţi care au ars-o pe banii unui popor pe care l-au ţinut în întuneric, cu bună ştiinţă, vor merge în parlament”

La aproximativ 5 ani de la tragedia din Colectiv și la 10 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulești, România a fost lovită din nou de un dezastru: Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț a fost mistuit de flăcări.

Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane sunt rănite, printre ele şi medicul de gardă, care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat. Toate victimele sunt pacienţi cu COVID-19.

Citește și: Medicul erou Cătălin Denciu are COVID-19. Acesta a mai fost infectat şi în aprilie cu coronavirus

Tudor Chirilă a reacționat pe Instagram, acuzând că în România nu pot fi tratate victimele unui incendiu, chiar dacă țara noastră a mai trecut prin astfel de momente nefericite.

„La Piatra Neamţ au ars 10 oameni. Au ars. Arşi de vii. Focul are 1000 de grade. Nu mori din prima. Durează. Un medic s-a aruncat după ei. După oameni bătrâni, lipsiţi de putere. Apoi a fost trimis în Belgia cu arsuri pe aproape 80% (n.r: medicul are arsuri pe 40%) din corp.

La cinci ani de la Colectiv e în continuare riscant să-l ţină în România. Aici doar o ardem, nu ştim să şi tratăm. Peste mai puţin de o lună de zile sunt alegeri. Şi mulţi care au ars-o pe banii unui popor pe care l-au ţinut în întuneric cu bună ştiinţă vor merge în parlament. Au ars 10 oameni. Au ars, de fapt, mai mulţi. Focul are 1000 de grade. De 10 ori mai mult ca apa din ceainic când fierbe. Toţi ne-am ars măcar un pic, măcar o dată, cu apa din ceainic. Ţara asta se arde zilnic, într-un fel sau altul. Aseară au ars oameni. „, a scris Tudor Chirilă pe Instagram.   

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Atenție, șoferi! Începe ridicarea mașinilor abandonate

„Dacă faci un pas greşit, te tai”- mesajul spărgătorului băncii din Capitală – FOTO