in ,

Ce este Pașaportul Covid, în baza căruia vom putea călători? E nevoie de dovada vaccinării

Pașaportul Covid va fi o aplicație mobilă care va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării. Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni are în plan lansarea unei aplicații ce-i va ajuta pe pasagerii ce călătoresc cu avionul în contextul pandemiei de coronavirus. 

International Air Transport Association (IATA), cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare.

Citește și: Vei putea călători cu avionul doar dacă te vaccinezi împotriva COVID 19

Poziția IATA vine după ce principala companie australiană de aviație, Qantas, a anunțat că nu va permite accesul la bordul avioanelor sale al pasagerilor fără vaccinul anti-Covid.

”Pașaportul Covid” anunțat de IATA sub forma unei aplicații mobile va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării, alături de regulile naționale de călătorie. Organizaţia care reprezintă o mare parte din companiile aeriene ale lumii anunță că aplicația va fi disponibilă pe telefoanele Android și Apple iOS încă din prima jumătate a anului următor.

Companiile aeriene presează deja guvernele să înlocuiască măsurile de carantină, care sufocă traficul aerian, cu proceduri sistematice de testare împotriva COVID-19.

„Principala noastră prioritate este ca oamenii să poată călători din nou în siguranţă. Aceasta înseamnă să dăm guvernelor încredere că testarea sistematică împotriva COVID-19 poate funcţiona ca un înlocuitor pentru măsurile de carantină”, a declarat directorul de securitate de la IATA, Nick Careen.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Motivul pentru care Mihai Gâdea a plecat în timpul emisiunii sale de la Antena 3. Cine i-a luat locul?

Silviu Prigoană, pensie fabuloasă: „Aștept mărirea de 40% așa cum s-au lăudat guvernanții ca să ajung la…” – VIDEO