in , ,

Cât durează imunitatea la Covid-19? Anunțul făcut de OMS

Cât timp avem imunitate după ce am scăpat de infecția cu COVID 19?

Organizația Mondială a Sănătății a venit cu o serie de precizări în ceea ce privește imunitatea dată de infectarea cu coronavirus.

Reprezentanții OMS susțin că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține 7 luni.

Specialiștii OMS avertizează că imunizarea celor care au trecut prin această boală nu este una uniformă, iar anticorpii dezvoltați depind în mare măsură de forma avută de SARS-CoV-2 în organism.

OMS: Cazurile ușoare de COVID 19 se pot reinfecta

Astfel, este posibil ca persoanele care fac forme ușoare ale bolii, să nu dezvolte anticorpi sau să îi piardă mult mai repede, caz în care se pot reinfecta. 

„Ceea ce știm este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferență la cei care sunt asimptomatici sau fac forme ușoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili. Dar aproape toți care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum studiile arată că pot dura până la 7 luni, cel puțin”, susțin experții Organizației Mondiale a Sănătății.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Gabriela Firea îl trolează pe Nicușor Dan din biroul Primăriei: „Sunt tot aici și îmi place” – FOTO

Daniel Ghiță candidează pentru Camera Deputaților. Fostul luptător K1 promovează teoriile conspirației privind COVID 19: „Este un plan diabolic de dezumanizare!”