in ,

Alarmă de coronavirus în România! Bolnav de gripă preluat pe Otopeni și internat de urgență la ”Matei Balș”!

coronavirus romania

Alarmă de coronavirus în România, după ce un israelian care s-a simțit rău într-un avion al companiei Ryanair a fost preluat, la cererea comandantului, de ambulanță, pe Aeroportul Otopeni, fiind apoi transportat și internat de urgență la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Potrivit șefului echipajului, persoana acuza stări de vomă, febră și de amețeală, impacientându-se din pricina unei călătorii anterioare pe care o făcuse în urmă cu ceva vreme în China.

Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB) a anunțat cazul prin intermediul unui comunicat de presă: „Astăzi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la Spitalul Matei Balș. Cetățeanul israelian a vizitat China cu trei luni în urmă”.

De asmenea, Ministerul Sănătății a reacționat tot prin intermediul unui comunicat de presă, confirmând faptul că tânărul israelian a acuzat simptome gripale, însă negând faptul că pasagerul cursei Ryanair ar fi considerat în mod oficial suspect de infecție cu noul coronavirus.

„Un cetățean israelian, vârstă 23 ani, a aterizat pe Aeroportul «Henry Coandă» Otopeni acuzând simptome gripale. Un echipaj SABIF îl transportă la Institutul Național Matei Balș pentru asistență medicală de specialitate. Menționăm că tânărul nu este suspect de infecție cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urma cu mult timp (cel putin 3 luni)”, au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ieri, în mod oficial, au fost confirmate primele cazuri de coronavirus în Franța, în prezent epidemia manifestându-se în plină escaladare în China, acolo unde s-a ajuns deja la 1300 de cazuri de îmbolnăviri și 41 de decese.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Coronavirusul ucigaș a blocat-o pe Delia Matache în hotelul din Singapore!

video tulburator coronavirus

Video tulburător! Pacient infectat cu coronavirus, șoc convulsiv pe patul de spital!