in ,

Guvernul Ludovic Orban a picat! Premierul demis: ”Am căzut în picioare!” Urmează Guvernul Orban 2?

orban guvern demis

Moţiunea de cenzură intitulată “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament.

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a anunțat rezultatele votului moțiunii de cenzură. 

“Numărul total al deputaților și senatorilor din cele două camere este de 465, numărul deputaților și senatorilor prezenți a fost de 423, numărul de voturi exprimate 400, din care  care “pentru” au fost 261, voturi “contra” 139, abțineri 0, voturi anulate 0. Potrivit prevederilor Constituției, moțiunea se adoptă cu votul majorității deputaților și senatorilor. Astfel, majoritatea voturilor cerută de constituție a fost îndeplinită, Guvernul Orban este demis″, a precizat Vasilescu .

După demiterea Guvernului Orban prin adoptarea moțiunii de cenzură, miercuri, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este automat respins și nu mai poate fi promovat prin ordonanță de urgență, deoarece guvernul care rămâne interimar în funcție nu mai poate adopta decât acte administrative.

Pasul următor este ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze un alt guvern.

Se știe deja că președintele îl va nominalza tot pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, iar acesta va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere cu aceeași echipă guvernamentală din acest moment.

Totuși PSD va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria variantă de prim-ministru – social-democrații se gândesc la un tehnocrat din cercul celor care sunt agreați la Palatul Cotroceni. Numele luate în calcul sunt cele ale lui Vasile Dâncu și Remus Pricopie.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
marcel ciolacu

Ciolacu, de două ori mai prost ca Dăncilă: Viorica nu știa să vorbească, Marcel nu știe nici să citească!

scoli inchise ialomita

Toate școlile se închid în Ialomița, joi, 6 februarie, din cauza viscolului!