in ,

Urziceni și Bărbulești, peste 100 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate!

barbulesti ialomita

Bilanțul însumat al infectărilor cu coronavirus în municipiul Urziceni și în comuna Bărbulești a depășit, din data de 5 mai, plafonul de 100 de cazuri.

62 de persoane confirmate cu SARS-COV-2 sau Covid, domiciliate în Bărbulești au fost internate în lunile martie și aprilie în unitățile spitalicești de tratare din Ialomița, București și Constanța, regimul de internare și tratament aplicându-se similar în cazul altor peste 45 de cetățeni domiciliați în municipiul Urziceni și testați pozitiv la analizele de specialitate.

Din totalul celor 107 de cazuri de infectare raportate la nivelul zilei de 5 mai, marea majoritate a celor confirmați sunt persoane de etnie romă, cu istoric în materia deplasărilor în străinătate.

Urziceniul și Bărbuleștiul se află la egalitate atât în ceea ce privește bilanțul deceselor cauzate de coronavirus (câte unul în fiecare localitate), cât și în privința statisticii vindecărilor – 4 în municipiu și tot atâtea persoane însănătoșite și în comuna învecinată.

Deși statisticile infectărilor din Urziceni și Bărbulești au depășit cu mult situația înregistrată la Țăndărei, în data de 4 aprilie, atunci când orașul a fost pus sub carantină prin ordonanța militară nr.7 în condițiile existenței a doar 31 de persoane infectate, faptul că anchetele DSP nu au relevat o certă legătură epidemiologică între cazurile înregistrate în Bărbulești și Urziceni, coroborat cu mortalitatea redusă cauzată de coronavirus în plan local, pare a nu impune, deocamdată, decizia extremă de carantinare a localităților.

Citește și Izoletele din PPR și paleții separatori, sau ce a ratat ministrul Tătaru la Spitalul din Urziceni!

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
kovesi

Kovesi a câștigat la CEDO procesul intentat statului Român după revocarea din fruntea DNA!

asistenta urziceni

Două asistente și o infirmieră, infectate la Spitalul din Urziceni! Numărul cazurilor de coronavirus în municipiu se apropie de 50!