in ,

S-a mai dus o stea! A murit Ilie Bărbulescu, fundașul de fier de la Sevilla!

ilie-barbulescu

Tragedie în lumea fotbalului. Ilie Bărbulescu a decedat la vârsta de 62 de ani. Fostul fundaş al Stelei şi al echipei FC Argeş a fost găsit fără suflare în locuinţa sa din Piteşti. Din primele informaţii, Bărbulescu a murit în somn în urma unui infarct. 

Ilie Bărbulescu a evoluat la Steaua între 1984 şi 1987, interval în care a reuşit să câştige nu mai puţin de 7 trofee, cel mai important dintre ele fiind Cupa Campionilor Europeni din 1986. Bărbulescu a evoluat în 9 din cele 9 partide disputate de “roş-albaştrii” în campania europeană în care au câştigat trofeul.

Fundaşul a fost titular şi în finala istorică pe care Steaua a câştigat-o împotriva Barcelonei, celebră datorită celor patru parade ale lui Duckadam de la loviturile de departajare care au adus cel mai important trofeu european în România.

Cea mai mare parte a carierei lui Bărbulescu şi-a petrecut-o la FC Argeş, între 1974 şi 1982 şi 1987 şi 1988. El a mai evoluat în carieră la alte 4 formaţii: FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia.

Fundaşul stânga a fost selecţionat de cinci ori în prima reprezentativă a României, între 1979 şi 1987. Bărbulescu este al doilea component al echipei Steaua 1986 care se stinge după Lucian Bălan, trecut în neființă pe 12 noiembrie 2015.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Anti-pesedistei Denise Rifai i-au căzut cu tronc ouăle intelectuale ale lui Adrian Năstase!

ludovic orban somn

Firea îi sparge mandolina în cap lui Orban: ”Ești un bufon laș, nesimțit, obraznic și tupeist!”