in ,

Romii din cartierul ”La Capace”- Jilava, dețin secretul imunității în fața oricărei boli!

la capace jilava

In contextul in care nu exista colt al planetei care sa nu fi fost lovit de teribila pandemie, ei bine, la Jilava, in cartierul ” La Capace”  viata decurge in aceeasi liniste, armonie si siguranta cum s-a intamplat de niste sute de ani incoace.

Acolo traiesc aproximativ 500 de romi, avand ca act de teren un banal capac numerotat de borcan. Nefiind racordati la reteaua de apa, nu au auzit de spalat excesiv pe maini, purtat masca si manusi de protectie sau ”alte bazaconii” si, culmea, in comunitatea lor nu s-a inregistrat nici macar un singur caz de infestare.

In acel loc se traieste dupa un stil de viata verificat de la ”nasterea lumii pe Pamant”, intra in contact unii cu altii non-stop, se ajuta reciproc, se trece dintr-o casa in alta si se imparte mancarea ca si cum ar fi o singura familie. Nu cunosc notiunea de boala si ”eurovirusul”, cum ii spun ei coronavirusului, n-a avut putere si curaj sa se apropie de gospodariile lor.

Cu toate ca sunt imuni la numeroase maladii, ”capacenii” se dovedesc mai responsabili decat multi semeni informati si educati din mediul urban, si respecta toate recomandarile facute de guvern in lupta anti-coronavirus.

„La noi nu se pune problema, se respectă regulile… Nu se mai aglomerează barurile, se serveste bere si cafea pe bordura”, declara ferm domnul Costica Mihai, agent de paza.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Marcel-Vela-2

Coronavirusul a închis Suceava! Primul oraș din România intrat în carantină!

femeie-arestata

Coronavirusul, umilit de hormonii unei buzoience care a fugit din carantină de dorul iubitului!