in

Rețetă: cea mai bună supă cremă de cartofi copți

Cartofii reprezintă una dintre cele mai iubite legume. Sunt gustoși aproape în toate modurile în care sunt preparați: prăjiti, fierți, la cuptor. Vestea bună este că îi poți transforma și într-o supă apetisantă, cu efort minim.

Aparent banală, supa cremă de cartofi copţi, asezonată cu smântână, ceapă de tăiat şi un praf de piper negru proaspăt râşnit,  este delicioasă.

Rețetă supă cremă de cartofi copți cu parmezan

Ingrediente:
3 cartofi mari
40 grame unt
 1 ceapă
 coajă de parmezan
 1,5 litri supă de legume clară
 smântână
 1 legătură de ceapă

Mod de preparare:

Pune cartofii la cuptor şi, după ce s-au copt bine, scoate-i la răcit. Între timp, într-o oală, căleşte ceapa, tocată mărunt, în unt, pentru aproximativ 10 minute. Taie cartofii, cu tot cu coajă, în bucăţi de doi centimetri. Apoi pune cartofii în oală, peste ceapă, împreună cu coaja de parmezan, şi mai căleşte încă 10 minute. Adaugă supa de legume şi adu supa de cartofi la punctul de fierbere, apoi micşorează focul şi fierbe pentru încă 30 de minute. Scoate coaja de parmezan din oala, apoi pasează supa în blender, până devine o cremă lichidă. Adaugă, la servire, ceapă de tăiat  şi piper negru.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Amenzi record în prima noapte de carantină în România

Sassy Water, băutura care te ajută să slăbești 7 kilograme într-o lună