in

Cum să NU ne îngrăşăm de sărbători!

Mesele îmbelşugate de sărbători ne pun silueta în pericol. Bucatele grele şi bogate în calorii ne pot aduce kilograme în plus. Totuşi, dacă urmăm sfaturile nutriţioniştilor putem să trecem cu bine peste această perioadă plină de ispite culinare.

Anul acesta putem aduce un plus de originalitate mesei de Crăciun prin introducerea în meniu şi a unei reţete pe bază de somon sălbatic. Bogat în proteine şi acizi graşi Omega 3, somonul reduce substanţial colesterolul rău şi ne ajută să ne săturăm cu mâncare mai puţină. Somonul se poate prepara la aburi sau la cuptor, la temperaturi cât mai mici.

Iar, dacă avem nevoie de o garnitură delicioasă la masa de Sărbători, să alegem fasolea. Este bogată în fibre, încetineşte digestia şi ne ajuta să ne simţim sătui mai mult timp. Fasolea cu bobul negru conţine cele mai multe fibre în comparaţie cu celelalte soiuri.

Pentru desert, pe lângă cozonac, şi o porţie consistentă de fructe proaspete este indicată. Sunt pline de vitamine, dar conţin şi fibre care ne ajută sistemul digestiv greu încercat în perioada Sărbătorilor.

Şi, cel mai important, să nu uităm să mâncăm verde. Nicio masă fără legume cu frunze verzi. Spanacul, de exemplu, este o alegere ideală deoarece este o sursă bună de acid alfa-lipolic cu un rol important în reducerea colesterolului. Conţine, de asemenea, şi multe fibre. Îl putem consuma crud sau sotat în ulei de măsline, care este bogat în grăsimi mononesaturate ce reduc colesterolul din sânge.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Când ai întârziat la programarea la dentist şi vrei să ajungi gata anesteziat…

TOP 3 femei din zodiac care oferă cel mai bun sex