in

Rafila, despre carantinarea României: „Era timpul să fie luate anumite măsuri”

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a vorbit la RFI despre noile restricții legate de Covid-19.

Restricțiile de circulație pe timpul nopții și decalarea programului de lucru în instituții și firme sunt măsuri bune din punctul de vedere al candidatului PSD la alegerile parlamentare.

„Era timpul să fie luate anumite măsuri, asta este pentru toată lumea foarte clar, având în vedere evoluția situației epidemiologice, numărul mare de cazuri noi și mai ales ocuparea secțiilor de Terapie Intensivă, creșterea numărului de decese, care în mod evident sunt preocupante și cu siguranță, acest trend crescător va continua și în perioada următoare, pentru că măsurile nu își pot face efectul imediat”.

El spune că „limitarea circulației în timpul nopții e o măsură luată de foarte multe state din UE, pentru că reduce interacțiunile legate de diverse evenimente, petreceri și așa mai departe, care se prelungesc. În ceea ce privește celelalte măsuri, eu aș aprecia o măsură pe care de fapt, eu am tot menționat-o și am recomandat-o începând din luna septembrie, decalarea programului de lucru la toți angajatorii, ceea ce va duce la diminuarea aglomerației în mijloacele de transport în comun, având în vedere că mijloacele de transport în comun reprezintă principala sursă de transmitere a bolii, mai ales în orașele mari„.

Citește și: Cât de des se dezinfectează autobuzele și tramvaiele din Capitală – FOTO

Închiderea școlilor

Cât despre închiderea școlilor, Alexandru Rafila se declară reținut pentru că „vor fi consecințe asupra acestei generații, mai ales că școala exclusiv online nu oferă suficiente elemente și pentru învățare și pentru dezvoltare.„

Acesta este mai reținut în privința închiderii școlilor, pentru că „vor fi consecințe asupra acestei generații”.

El a declarat, însă, la RFI că e mai reținut în privința închiderii școlilor,

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Declarația pe propria răspundere. Cine va avea nevoie de ea și ce trebuie să cuprindă

Ce spun părinții despre decizia închiderii școlilor în toată țara