in ,

Presa străină despre rezidenții români prinși făcând un grătar în Veneția inundată: ”Tipic românesc!”

gratar venetia

Veneția a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingând din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile orașul a experimentat cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani.

Prăpădul venețian nu i-a intimidat, însă, pe turiștii și rezidenții români, obișnuiți să trateze calm și firesc aceste calamități, după experiențele din țară.

Sub titlul ”Tipic românesc: grătarul ca emblemă de țară!”, cotidianul italian ”La Stamba” a prezentat ieri povestea a doi rezidenți români fotografiați în timp ce încingeau un grătar în mijlocul pieței venețiene San Marco, inundate de apele mareei. Cei doi prieteni, Vasilica Viorica Băncilă și Nicolae Liviu Zdragnea, au fost ieri atracția turiștilor sosiți cu gondolele în piața San Marco, împărțindu-le acestora, cu generozitate, mititei, bere la pet și semințe de floarea soarelui pregătite după specific mioritic.

Gestul românilor, deși apreciat de turiști, nu a fost și pe placul autorităților, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, declarând azi că a fost obligat să ceară poliției închiderea celebrei piață San Marco, pentru a pune capăt ”țigăniei”.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
ponta inundatii venetia

Victor Ponta, apariție surpriză în Veneția inundată de maree!

contra inundatii venetia

Contra lasă Naționala, după meciul cu Spania, pentru un contract fabulos în Italia!