in

Plante – medicament care te scapă de răceală și gripă

Utilizarea plantelor în tratarea bolilor de sezon este o alternativă sănătoasă la medicamentele clasice care pot da greţuri, dureri de stomac şi alte efecte adverse. Iar potrivit cercetărilor în domeniu, există plante care au puteri miraculoase când vine vorba de vindecare.

Usturoiul

Este primul pe lista specialiştilor. Consumul de usturoi în perioada de convalescenţă ajută deoarece creşte numărul de globule albe din sânge, cunoscut fiind faptul că rolul acestora este de a lupta împotriva infecţiilor. Usturoiul este un adevărat miracol, mai ales atunci când este pisat împreună cu cuişoare şi amestecat cu miere, pentru că în felul acesta este mai bine absorbit în orgnism. Usturoiul (Allium sativum) are acțiune antibacteriana, antivirala și antifungica și combate tusea.

Echinaceea

Iată un alt remediu extrem de popular împotriva bolilor de sezon, recunoscut datorită capacităţii de a fortifica sistemul imunitar. Echinaceea are capacitatea de a combate durerea şi inflamaţia în organism.

Salcia albă

Salcia albă (Salix Alba) prin conținutul de salicilină, înlătură durerile și ajută la scăderea febrei.

Lemnul dulce

Lemnul dulce (Glicyrrhiza glabra) ameliorează durerile de gât și calmează tusea.

Ghimbirul

Ghimbirul (Zingiber officinale) are efect antiinflamator, antimicrobian și expectorant, contribuind la ameliorarea tusei și la scăderea febrei.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Primul caz de gripă tip AH1 confirmat în România în această toamnă

Program de viață echilibrată pentru a îmbătrâni frumos. Ce recomandă specialiștii