in

Adevărul iese la iveală: nereguli și lipsuri la Spitalul din Piatra Neamţ

Aparatele de la ATI Piatra Neamț funcționau 24 de ore din 24, personalul medical era epuizat și acestea sunt doar două dintre problemele de la Spitalul unde a izbucnit un incendiu în care au murit 10 pacienți.

Puiu Sîrbu, preşedintele Colegiului Asistenţilor Medicali din Neamţ, spune că spitalul avea multe probleme și, pe lângă asta, personalul medical era pur şi simplu epuizat.

Dezvăluiri

„Acele aparate funcţionau de 9 luni, 24 din 24. Cum se elibera un pat, era ocupat de un alt pacient. Acele aparate nu aveau un timp de repaos, să se răcească. Trebuie adresată o întrebare instituţiei, dacă aveau program de mentenanţă, cine se ocupa? Personalul era epuizat şi din discuţiile cu unul dintre colegi, duminică a spus că ei pregăteau o scrisoare deschisă pe care să o transmită conducerii spitalulului şi Consiliului Judeţean, simţeau că nu mai pot, că sunt epuizaţi, în genunchi”.

El susţine că multe informaţii nu sunt adevărate.

„Nu s-a discutat niciodată dacă avem sau nu documente pentru mutarea secţiei. Cum s-a transformat aceea secţie? De ce se insistă că era la etajul 3? Când ATI funcţiona dintotdeauna la etajul 2. La etajul 3 fusese realizat un compartiment pentru pacienţii COVID-19. Toate acestea ar trebui discutate cu hârtiile în faţă”, a mai spus Sîrbu.

Citește și: Mărturia soției medicului Cătălin Denciu: „Era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse” – FOTO

În timpul incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Draga-Olteanu-Matei

A murit Draga Olteanu Matei!

Plan de amenzi în pandemie: minim una pe zi, altfel polițiștii răspund cu capul – FOTO