in ,

Misterul de la Şinca Veche, locul unde se împlinesc dorinţele – FOTO

La doar la 45 de km de Brasov şi 22 Km de Fagăraş se află „Mănastirea Săpata în Piatră” de la Şinca Veche sau „Templul de la Şinca Veche”, o biserică rupestră cu totul aparte, desprinsă parcă din cărţile cu poveşti.

Aceasta peşteră mai este cunoscută şi cu numele de: templul împlinirii şi al rugăciunii, templul ursitelor, peştera mănăstire. În această zonă se află numeroase vestigii arheologice, iar majoritatea au rămas nedezgropate. 

Sinca Veche are o istorie cu totul aparte. Potrivit istoricilor în jurul anului 1700, în perimetrul acesetei comune au existat cinci mănastiri crestin-ortodoxe – patru din lemn şi una săpată în stâncă.

În anul 1762, din ordinul Mariei Tereza a fost înfiinţat Regimentul I de graniţă, iar săteniilor li s-a cerut să-şi părăsească credinţa ortodoxă. Locuitorii nu doar că nu au vrut să-şi lepede credinţa, dar au renunţat la bunurile pe care le aveau şi s-au retars în pădurea de miazăzi. Aşa a apărut o nouă comunitate sub numele de Şinca Nouă.

Anii, secolele au trecut şi oamenii nu mai ştiu exact cine a slujit în biserica de piatră, dar misterul care înconjoară această zonă atrage mereu nenumăraţi turişti. Într-una din grotele din peşteră, în locul în care pătrund razele de soare prin cupola săpată în stâncă, se spune că se împlinesc toate dorinţele bune şi curate. 

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
dan-bittman-monica-odagiu

Dan Bittman a părăsit-o pe Liliana, cu care are 3 băieți! Vrea și 3 fete cu iubita sa, mai tânără cu 33 de ani!

Nicușor Dan a fost validat la Primăria Capitalei. Decizia este definitivă