in ,

Ce tulburări psihice produce coronavirusul și cum ne afectează restricțiile COVID 19

Neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea spune, într-un interviu la postul Digi 24, că un lockdown general precum în primăvară trebuie evitat, deoarece efectele psihologice sunt dăunătoare.

Carantină de la începutul anului a avut un efect negativ asupra minții oamenilor. Mulți au avut tulburări psihice din cauza lockdown-ului.

„Statul în casă cu televizorul deschis, cu știre după știre din ce în ce mai pesimistă. Asta nu duce la ceva bun. Încep cu depresie, tulburări psihice, insomnii, stările conflictuale între cei doi parteneri de casă care s-au înțeles foarte bine ani de zile și din nimic se ceartă. Se accentuează și de aici încep durerile de cap, tulburări de echilibru, tulburări digestive care duc la scădere de imunitare. Apar alte boli din acest dezechilibru psihic.

Toți doctorii spun “opriți acest lockdown, că nu duce la nimic bun”. Trebuie luate măsurile de prevenție: mască, spălare, distanțare, igienă și aerisire. Este bine să se facă aceste lucruri.

Nu putem ține pe toată lumea în casă. Cei de la închisoare ce fac? Înnebunesc. Mișcarea este fantastică, gândirea optimistă, discuțiile, schimbul de experiență, empatia, îmbrățișarea. Îmi mențin părerea că acest lockdown trebuie făcut mai relaxat, pentru ca oamenii să rămână oameni”, consideră neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea.

Baza imunității sunt gândurile pozitive, optimismul, dorința de viață.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Ministrul Sănătății: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi

Neti Sandu nu a mai apărut la PRO TV de câteva zile. Ce se întâmplă: ”Vreau să aflați de la mine”