in ,

Manualul de Educație Fizică, o necesitate înțeleasă

manualul de educație fizică

Pentru a se testa receptivitatea copiilor față de manualul de Educație Fizică, Ministerul Învățământului a inițiat un sondaj de opinie printre elevii unui liceu bucureștean. Iată cele mai reprezentative răspunsuri obținute, evitându-se obișnuitele ”perle” colectate din oricare chestionar adresat tineretului patriei:

1. ”Eu știu dela tata că ieducațiia asta fizică se făcea pe vremurile de dinainte când ân țara noastră erea dictatură. Adică te bătea ăia la cataramă sau cu catarama, n-am ânțeles prea bine, de oarece erea obligat să ânveți lecțiile lor de kkt. Nus ân acord cu așea ceva, că acuma este tocma pe invers, deci numa elevii are voe să bată la profesori cum vrea scula lor. Ăștia crede co să dea profu ân mine dupe manual? Vai de plua lui, âl altoesc de se pișe pe el!”

2. ”Nu prea știu bine ce să zic. Dacă educația fizică e ca aia care o face diriga cu mine în particular, atuncea cred că este foarte bine spre ecscepțional să se egzecute și la manual. Io am învățat multe de la dânsa pe problema fizică și m-a ajutat perfect să le învăț și io mai departe pe colegele mele care le place să studieze.”

3. ”Mea plăcut f. mult inițiativa lu domnu ministru dar am fost dez amăgit când a zis că la ed. fizică no să se dea ecstemporale și teze. Ba să se deie și ași propune să se bage și la bac în locu lu luceafăru sau probleme cu matematecă care te doare capu de ele. Să fim și noi un popor sănătos cum zice bunicu meu că el are patru clase și nui trebuiește nici la 80 de ani ochelari ca să se uite la Antena 3!”

4. ”Educație fizică?! Eu am auzit de un manual cu sport, ceva. Cred căi o ideie bună, da ași avea și o corectură de făcut, cum face profii. Deci eu considerez că nu doară sporturile manuale ar trebuii băgate acolo fincă de egzemplu sportu rege e fotbalu unde nu pui mâna de cât pe adversar și când bați aut, cu ecscepția la portar care pune mâna la greu. Eu vreau să mă fac fotbalist ca să am mulți bani, gagice căcălău și mașini droae.”

5. ”La mine ân familion părerile e împărțite, crecă pe sex: tata vrea și mama e pe contra. Ea spune că ministrul ăsta e cam diliu la scăfârlie, că dacă erea bun manualu de sport âl făcea comuniștii ânaintea lui. Tata zice căi bine să se facă și manual că lui âi place mult fizica mai ales de când a văzuto pe doamna noastră profesoară. Eu nu ma-m hotărât âncă, când o să fiu gata o să io zic direct ân față lu domnu ministru pe sait.”

Evident, Ministerul Învățământului consideră sondajul ca fiind unul cu rol pur consultativ, în genul referendumurilor românești, care se organizează ca să nu se aplice rezultatul. Manualul de Educație Fizică va fi lansat oricum pentru că educația se face cu forța, chiar dacă dl ministru n-a fost bătut când era mic decât în cap, de soartă. Învățați, învățați, învățați!

What do you think?

Written by Nestor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
rogozin

10 răspunsuri ale lui Rogozin pentru România

vama veche

Vama Veche și Cherhanaua lu’ Pește