in ,

Firma Firea & Badea dă poezie la tot poporul

firea

Doamna Gabriela Vrânceanu Firea, în puținele ei momente când nu se gândește la binele bucureștenilor, are o pasiune stabilă. Nu-i vorba de actualul domn Vrânceanu, colegul primar Pandele, ci de chiar Muza Poeziei. Ea însăși poetă de valoare, doamna Gabriela admiră mult volumul de debut al unei alte personalități culturale antenistice, Naty Badea. Care este sora lui Mircea Badea chiar el și autoarea celebrei ”Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”, pusă de intelectualii voiculescieni pe nedrept în gura lui Mircică. Fiind atât de ocupată cu trăitul în România, ca noi toți, Naty Badea a născut de curând primul ei volum – conceput, după propria-i mărturisire, din mers și pe telefonul mobil. Cartea se numește ”Sunt aici!”, titlul fiind inspirat de altă zicere faimoasă și care nu-i aparține, ”Antena 3 e aici!”

Opera bădistă, lipsită de orice obsesie băsistă, a văzut lumina tiparului la editura BADEA & PROFESSIONAL CONSULTING și costă pe internet, cu o reducere generoasă de 5 lei, 25 de lei. Evident, conține poezii de dragoste trimise unui domn de Naty, pe sistemul uitatului Matty – adică una pe zi, folosind curieratul eteric WhatsApp. Este bine că autoarea și-a făcut timp să le strângă într-un folder, ca să nu se piardă asemenea bijuterii lirice apreciate cu entuziasm de Măiastra Gabriela. Apreciem că sunt toate șansele ca destinatarul de pe WhatsApp să fie încântat de cadoul tipărit, totul urmând să se încheie cu o nouă nuntă pentru sensibila Naty, cu soții Pandele pe post de Nași făcând senzație pe Facebook.

Când scrie despre volumașul său, Naty Badea folosește termenul ”Cartea”, afirmând că nu ea a scris conținutul, ci Ea, Cartea, a căutat-o pe Naty până a nimerit-o. Locația aleasă pentru lansare este, bineînțeles, una plină de poesis: Spitalul Monza, Aula 2 (Et.II). Așa că pe 14 septembrie, ora 18, dacă nu țineți aproape de Antena 3 sunteți invitați la spital, pentru ceremonial. E posibil să se dea și pișcoturi pe lângă poezie, deci ai toate motivele, ca bun antenist și admirator al Primăriței, să strigi și tu acolo cu multă simțire lirică: ”Sunt aici!”

firea

What do you think?

Written by Nestor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
sântă mărie

Bairam de Sântă Mărie: cum să te dai chef la grătare fără să fii la cuțite cu legea

școala

Școala noastră pe limba lor