in ,

Ludovic Orban: „Adolescenții sunt răspândaci de virus”

„Adolescenții sunt răspândaci de virus”, a spus șeful Guvernului.

Ludovic Orban a declarat duminică seara că adolescenții nu se infectează la școală, ci când nu sunt supravegheați de părinți și profesori.

Premierul a precizat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia pandemiei.

„Noi ne dorim ca învățământul să se desfășoare în clase. Pe de altă parte nu putem să facem abstracție de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic. La școală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri, când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor. Și slavă Domnului, sunt destul ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții, nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute, adolescenții sunt răspândaci de virus. De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea amajoritate sunt asimptomatici, cu toate astea, ei transmit virusul”, a spus Ludovic Orban, la postul B1TV.

Premierul a precizat că decizia de a suspenda cursurile pentru 30 de zile a fost luată și din cauza transportului. „Din păcate transportul nu se desfășoară în condiții de protecție sanitară, iar în orașele mari este clar că activitatea școlilor crește traficul, crește numărul de persoane din mijloacele de transport în comun și implicit mărește riscul de infecție”, a mai spus Orban.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

A scăzut numărul cazurilor noi de COVID-19: 3.240 de persoane infectate

Andreea Berecleanu revine la pupitrul știrilor: „Nu am rămas indiferentă nici la dorința publicului” – FOTO