in ,

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Drepturilor Copilului: ”Bătaia nu e ruptă din Rai!”

iohannis-copii-3

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat vineri, în mesajul transmis de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, că ”bătaia nu e ruptă din rai” şi că protejarea copiilor şi a tinerilor trebuie să se regăsească şi în sălile de judecată, unde orice formă de violenţă şi abuz să fie aspru pedepsită.

”Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi oricărei alte forme de violenţă. Avem obligaţia să conştientizăm traumele la care sunt supuşi aceşti copii şi să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia nu e ruptă din rai! (…) Fiecare copil trebuie să fie protejat şi să aibă şanse egale de a-şi atinge potenţialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viaţă şi dezvoltare, respectul faţă de opiniile şi interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituţiilor de orice fel, dar şi ale cetăţenilor în viaţa de zi cu zi”, a declarat preşedintele după întâlnirea cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Mădălina Turza, şi cu Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici.

Preşedintele a precizat că temele abordate au vizat, printre altele, accesul copiilor aflaţi în sistemul de protecţie socială la diverse servicii, cum sunt, de exemplu, cele din sănătate, mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, dar şi susţinerea pentru o viaţă independentă, în special prin măsuri legate de educaţie, formare profesională şi asigurarea unei locuinţe adecvate.

El a anunţat că vineri, în mod simbolic, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, parte a campaniei UNICEF România, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

”Mulţumesc tuturor celor care se luptă pentru respectarea drepturilor copiilor! Veţi avea întotdeauna în mine un sprijin!”, a declarat preşedintele.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

TVR vrea vaccinare cu prioritate pentru Covid: „Televiziunea Română este instituţie de interes strategic”

Sex nebun la ATI, unde sunt trataţi bolnavii de COVID 19