in

Justiția la români: Traficanții de copii din Țăndărei au fost achitați definitiv

Cazul traficului de copii de la Țăndărei s-a terminat luni, după multe întârzieri, cu o decizie de achitare a tuturor acuzaților.

Cei 26 de oameni acuzați că au traficat aproape 200 de copii din Țăndărei în Marea Britanie sunt liberi. Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Judecatorul Daniel Ursulescu, de la Curtea de Apel Târgu Mureș, a dispus achitarea în temeiul art. 16 alin 1 lit.a din Codul de Procedură Penală – „fapta nu exista”. Mai mult, inculpații vor cere daune la CEDO pentru lunile în care au stat în arest preventiv și pentru cheltuielile de judecata, a declarat avocata Lorena Maria Cretescu.

În luna februarie, toţi cei 26 de inculpaţi fuseseră achitaţi în primă instanță, sau judecătorii au constatat că faptele s-au prescris după ce procesul a fost tergiversat vreme de 9 ani, dintre care 6 numai la Tribunalul Harghita, unde au fost 53 de termene.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
jandarmi carje

Jandarmeria cere să fie utilată cu cârje în loc de pulane, căci ”pe cei care lovesc cu bastonul nu-i huiduie nimeni și nici nu-i plimbă prin tribunale”!

Superstiții de Revelion. Cum intră în noul an membrii Prestige Orchestra