in ,

ILEGAL! Primăria Urziceni a început să publice lista cu persoanele izolate din cauza coronavirusului!

primaria urziceni lista coronavirus

Panica generalizată, povocată de coronavirus, a infestat și Primăria municipiului Urziceni, instituție care, într-un dispreț total față de lege, a început de azi să publice pe contul său de facebook lista persoanelor izolate preventiv din cauza COVID – 19.

”În atenția locuitorilor! De astăzi intră în carantină preventivă următoarele persoane: …… Valentina, …… Mario Andrei, …… Eduard Liviu, …… Adriana. Toate persoanele locuiesc în Urziceni la strada …….. nr. 1 și au venit din regiunea Lombardia, Italia. Dorim să menționăm că persoanele în cauză ne-au asigurat că vor respecta carantina și vor fi supravegheate constant de poliția locală și de personal medical. Vor primi alimente, apă și tot necesarul acasă.” este postarea inconștientă a administrației municipale din Urziceni, pe care noi am redat-o cenzurând numele de familie și adresa celor afectați.

Fapta administrației din Urziceni încalcă flagrant dispoziției legale în materia protecției datelor personale, mai precis celebrul deja Regulament GDPR, devenit lege în România începând cu 25 mai 2018.

Conform GDPR, toate operațiunile asupra datelor persoanelor trebuie să fie legale, adică să se bazeze pe cel puțin unul dintre temeiurile de mai jos:

Consimțământul – persoana și-a dat în mod valabil consimțământul;
Contractul – există un contract sau urmează să se încheie un contract;
Obligația legală – există o obligație legală;
Interesul vital – protejezi viața sau sănătatea persoanei;
Interesul public;
Interesul tău legitim – atâta timp cât nu intră în conflict cu interesul persoanei fizice;

Sesizată marți dimineață, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a confirmat faptul că postarea Primăriei Urziceni este fără precedent în România și contravine normativelor ce reglementează protecția datelor cu caracter personal.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
iohannis ingandurat

Iohannis n-a mai putut ține ascuns secretul terifiant legat de identitatea lui!

teatru national

Se închid și teatrele: Ne vom prăpădi abrutizați ca niște animale!