in , ,

Guvernul Orban a căzut! Ponta anunță că Pro România votează alături de PSD și UDMR!

guvernul a cazut ponta ciolacu

Guvernul Orban a căzut azi, matematic, practic înainte ca parlamentarii să își exprime votul asupra moțiunii de cenzură, Victor Ponta anunțând faptul că senatorii și deputații Pro România vor vota alături de PSD și UDMR.

Chiar dacă În şedinţa Birourilor permanente ale celor două Camere s-a decis ca votul pe moţiunea de cenzură să înceapă după ora 12, rezultatul nu mai este decât o chestiune formală. Pentru a trece moţiunea de cenzură, era nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari, PSD având 202 de aleși iar UDMR 30.

Cu doar o oră înainte de vot, fostul premier Victor Ponta a anunțat că și cei 27 de parlamentari ai Pro România vor vota pentru demiterea Guvernului Orban.

„După cum știți, nu am votat guvernul PNL-Orban, pentru că n-am încredere că poate să gestioneze țara. După trei luni, iată că am avut dreptate. Chiar și ei vor astăzi să pice guvernul și să intrăm într-o criză guvernamentală. Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PNL și PSD nu o să avem primari în două tururi și președinți de consilii județene aleși. Cred că de data asta PSD și PNL și-au dat mâna împotriva partidelor mai mici, USR, Pro România și împotriva cetățenilor. Probabil că vor fi sancționați pentru asta. Cel mai rău lucru e ce s-a întâmplat aseară, 25 de ordonanțe importante în 25 de domenii importante, noaptea ca hoții. Cel mai grav e că accesul la sănătate va fi doar pentru cei bogați. Era foarte clar din disperarea cu care au dat ordonanța că au niște datorii financiare la diverse companii private și un guvern care lucrează pentru interese private trebuie să plece cât mai repede. Parlamentarii vor vota cum cred, probabil vor vota pentru moțiunea de cenzură, eu votez pentru moțiune, pentru că vreau ca acest guvern, după trei luni de dezastru, să nu mai dea alte ordonanțe de urgență. Cel mai important este ce se întâmplă după moțiune, dacă aceasta trece”, a declarat Victor Ponta.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
hagi maxime celebre

15 cugetări celebre din viața și opera Regelui Gică Hagi, la aniversară!

ludovic orban

Orban, replică de Oscar dată PSD-ului în Parlament: ”Vă temeți de democrație, slugilor făcute parlamentari de pixul lui Dragnea?”