in

Fântâna cu bere, un vis devenit realitate în Slovenia!

Dacă ai ajuns în Slovenia și vrei să vizitezi un obiectiv istoric celebru precum vechiul Castel din Celje, nu uita că în apropierea lui se află și fântâna cu bere din Žalec!

Imaginați-vă o zi frumoasă însorită în care simțiți nevoia de plimbare. Sunteți în drum spre parcul local unde doriți să vă relaxați. Găsiți o bancă și, la doar câțiva metri distanță, vă încântă privirea și nu numai, o fântână din care vă puteți adăpa cu o bere spumoasă. Luați un pahar, îl umpleți cu băutura rece și revigorantă și petreceți timp de calitate în compania celorlalți destinatari ai generozității oamenilor cu inițiativă din urbea dumneavoastră.

Cât de cool ar fi, nu?

Ei, bine, slovenii și-au răspuns deja la această întrebare și au acționat pe cale de consecință. Într-un mic oraș slovac, Žalec, au deschis sau primă „fântână de bere”. Această utilitate care a captat atenția multora este un vis mai vechi al mai multor antreprenori locali, de acum transformat în realitate.
Firește, băutura nu este gratuită, însă poate deveni în condițiile desfășurării, în vecinătatea amplasamentului, a unor evenimente publice. Altfel, pentru doar 6 euro, orice doritor primește un pahar cu microcip pe care îl poate umple de cinci ori de la fiecare dintre dozatoarele ansamblului.

”Ideea este nu aceea de a le oferi oamenilor un loc în care să se poată îmbăta, ci aceea de a promova cultura consumului de bere”, a declarat Janko Kos, primarul orășelului Žalec.
Realizarea care a pus micuța așezare slovenă pe harta turistică a lumii nu a fost ieftină, utilitatea necesitând aproximativ 170.000 de euro pentru a fi constuită.
Autoritățile sunt de părere că funcționarea noului amplasament va fi posibilă doar prin aportul turiștilor, de aceea, în viitor, când veți dori să vizitați un obiectiv istoric celebru precum vechiul Castel din Celje, în Slovenia, amintiți-vă că în apropierea lui se află și fântâna cu bere din Žalec!

What do you think?

Written by Badea Scârțana

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
winter is coming

Mema Zilei: Winter is Coming! Fii pregătit pentru salata Boeuf!

daciana sârbu

Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta, s-a tatuat din nou, șocându-și întreaga familie!