in

Dieta rusească: meniul complet al unei săptămăni

Nutriţioniştii ruşi recomandă să limitaţi consumul de carbohidraţi, în special zaharurile (bomboane, îngheţată, ciocolată, produse de patiserie), deoarece se dizolvă repede în organism şi se transformă în grăsime. De asemenea, nu este recomandat consumul de grăsimi animale. Cantitatea de sare şi fluidele din alimentaţie este de asemenea limitată.

Nu este recomandat consumul de condimente dure, iar piperul, muştarul şi maioneza nu se consumă în cantităţi prea mari. Din meniul dietei ruseşti sunt excluse alimentele afumate şi sărate, cu excepţia verzei murate (îmbunătăţeşte digestia). Sunt excluse şi băuturile alcoolice. Dieta rusească ar trebui să fie urmată timp de cel puţin două luni. Iată şi meniul unei săptămâni:

Luni
Mic dejun: 100 g peşte fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză şi morcovi, 1 ceaşcă de compot de mere.
Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.

Marţi
Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde şi ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră.
Gustare: 1 cană iaurt.
Prânz: 100 g peşte fiert, un pahar de suc de mere.
Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, 1 portocală.

Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale ou, 1 felie pâine prăjită, o ceaşcă de cafea neagră.
Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe.
Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, 1 portocală.
Cină: salată condimentată cu ulei vegetal, 1 cană suc de mere.

Joi
Mic dejun: 1 ceasca iaurt, 1 biscuit.
Gustare: salata de legume crude, asezonata cu ulei vegetal.
Pranz: 100 g carne fiarta, 150 de grame de salata de varza acra si ceapa verde.
Cina: un bol de supa de legume, 100 g morcovi rasi proaspeti, cu un pic de maioneza.

Vineri
Mic dejun: 3 linguri branza de vaci, o ceasca de cafea neagra, fara zahar.
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale.
Pranz: 1 mezel dietetic, 150 g varza proaspata cu suc de lamaie, 1 pahar suc de portocale.
Cina: 150 g peste slab fript, 100 g coacaze negre, un pahar de apa minerala.

Sambata
Mic dejun: 100 de grame de carne fiarta, 100 de grame de varza acra.
Gustare: 100 g branza de vaci fara grasimi.
Pranz: un bol de legume sau supa de ciuperci, o bucata mica de paine neagra.
Cina: 1 bucata de carne de porc la gratar, 100 de grame de sfecla fiarta, o ceasca de ceai fara zahar.

Duminica
Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovaz cu 1 lingura miere.
Gustare: 150 g de salata de fructe dupa cum se doreste.
Pranz: 100 g peste fiert, 150 g salata de legume crude asezonata cu ulei vegetal.
Cina: 100 de grame de carne de pui fiarta, 2 cartofi fierti, 1 mar, 1 cana suc de mere

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Viorel Cataramă: „Virgil Musta, un moşulică ce spune că n-avem voie să facem Crăciunul”

Primarul Bistriţei, bun de pus la rană: „Dacă elevul nu are acasă apă curentă, degeaba îi fac eu la şcoală”