in , ,

Cea mai bună veste a anului 2020: imunitatea la COVID durează ani de zile

Imunitatea la coronavirus durează mult mai mult decât se credea până acum.

Imunitatea la coronavirus ar putea să dureze ani de zile, poate chiar decenii, sunt concluziile unui studiu realizat de virusologi ai Institutului de Imunologie La Jolla, din California.

Citește și: Starea de urgență, posibilă după alegeri. Ce spune premierul Ludovic Orban

La opt luni de la infectarea cu noul coronavirus, majoritatea persoanelor care s-au recuperat au încă suficiente celule imune care să-i apere de o posibilă reinfectare, transmite The New York Times.

Chiar dacă ele par să dispară pe termenul scurt, așa cum arătau studiile de până acum, aceste celule persistă în organism pentru mult timp de acum înainte. “Această memorie a celulelor imune face ca oamenii care au avut deja coronavirusul să nu mai facă forme severe ale bolii, care necesită spitalizare, timp de mulți ani” spune Shane Crotty, virusolog la La Jolla Institute of Immunology, co-autor al studiului.

Studiul este primul realizat pe termen lung până acum. Concluziile acestui studiu sunt în concordanță cu o altă constatare recentă: pacienți recuperați după pandemia SARS din 2002-2003, provocată tot de un coronavirus, prezintă imunitate și acum, la 17 ani după boală.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Vine iarna! Când vor apărea primele ninsori

Surpriză pentru public! Revine Vocea României! Va fi doar cu vedete – FOTO&VIDEO