in

Dar din darurile Urziceniului: 17 copii defavorizați din comuna Roșiori au primit donații din partea voluntarilor ”Alt.F.E.L Society”

17 copii defavorizați din comuna Roșiori, județul Ialomița, au primit sâmbătă, 16 decembrie, vizita reprezentanților Asociației ”Alt.F.E.L Society”. Însoțiți de secretarul Consiliului Local, Adina Nicolae, voluntarii ”Alt.F.E.L” au distribuit unui număr de 5 familii cu probleme sociale haine, încălțăminte, jucării, rechizite, dulciuri și alimente donate de către cetățenii Urziceniului în cadrul campaniei ”Fii Alt.F.E.L de Crăciun!”.
Familiile Tănase Ionel și Păun Maricica (4 copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani), Iordache Adrian și Ioana (3 copii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani), Mocanu Nicușor și Ștefan Mădălina (2 copii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani), Stancu Mihaela și Cristea Tudorel (4 copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 14 ani și un bătrân în întreținere) au fost incluse într-un program al Asociației ”Alt.F.E.L Society” în baza căruia, periodic, le va fi oferit sprijin până la ameliorarea dificultăților sociale pe care le traversează.

Un exemplu de dăruire

Familia preotului Ioan Valeriu Bătărigă, paroh al bisericii cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din comuna Roșiori, distins prin hirotesie cu rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică, poate fi prezentată oricând ca un model de viață ghidată după învățătura și morala creștină. Fără posibilități materiale deosebite, Ioan Valeriu și Brândușa Bătărigă și-au asumat, după plecarea la studii liceale și universitare a propriilor odrasle, apostolatul social și educațional al îngrijirii și formării a 4 copii fără părinți, trei fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, din parohia învecinată. Dincolo de pasiunea pentru artă sacră (pictură bisericească și restaurare monumente) a celui mai mare dintre frați, Mădălina, al cărei parcurs școlar a fost supravegheat îndeaproape de diriginta Bândușa Bătărigă, decizia preotului paroh de a-i lua în îngrijire pe toți cei patru s-a bazat pe dorința de a ține copiii împreună, oferindu-le șansa unei noi familii după abandonul suferit din partea mamei și decesul tragic al tatălui. Voluntarii campaniei ”Fii Alt.F.E.L de Crăciun!” au venit în sprijinul eforturilor părintelui Ioan Valeriu Bătărigă cu haine, alimente și rechizite, președintele Asociației ”Alt.F.E.L Society”, Roxana Cișmașu ținând să sublinieze exemplul oferit de preotul parohiei Roșiori II: ”Inițiativa familiei părintelui Ioan Valeriu Bătărigă este un model de dăruire pentru fiecare dintre noi. Un îndemn de a fi oricând deschiși să împărțim puținul material, dimpreună cu bogăția sufletească, celor care se află în suferință și nevoie. Un exemplu de conștientizare, de coeziune, de empatie, de compasiune și altruism, pentru care îi suntem recunoscători!”

”Fii Alt.F.E.L de Crăciun!” continuă până la final de an

”Fii Alt.F.E.L de Crăciun!” este o campanie prosocială  și de acțiune comunitară organizată în această lună de Asociația ”Alt.F.E.L. Society”. Vreme de două săptămâni, în intervalul 1 – 15 decembrie, voluntarii ”Alt.F.E.L.” au colectat la sediul din Urziceni al asociației donațiile venite din partea tuturor celor și-au dorit ca, la acest final de an, să împartă cu semenii lor aflați în dificultate magia Sărbătorilor de Crăciun. Între 15 și 30 decembrie, voluntarii ”Alt.F.E.L Society” vor distribui donațiile către zeci de tineri și copii defavorizați din municipiul Urziceni și comunele învecinate, desfășurarea campaniei putând fi urmărită pe pagina de Facebook a asociației, https://www.facebook.com/AltFELSociety, și pe site-urile și conturile de socializare ale partenerilor media: Cronica Ialomițeană, Barikada.ro, Știrea, guraialomitei.com și Gazeta de Urziceni.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
romania salvează monarhia

România salvează Monarhia – o perspectivă alternativă în plin delir colectiv

ăsta-i șoul de Crăciun

Ăsta-i șoul de Crăciun!