in

Cu buget redus: cele mai ieftine destinații în 2019

A view in Hallstatt, Austria

Pentru că anul se apropie de final și un nou deceniu este pe cale să înceapă, echipa motorului de căutare pentru călătorii momondo, a creat o hartă interactivă care arată ce spun datele despre topurile, tendințele și prețurile turismului practicat de români în 2019. Acest studiu scoate la iveală orașele cele mai ieftine și pe cele mai populare, aflate atât între granițele Europei, cât și în afara acestora.

În plus, analiza specialiștilor arată țările față de care interesul românilor a crescut semnificativ în anul acesta, dezvăluind astfel viitoarele trenduri de călătorie.

Cele mai populare destinații: Roma, Londra și Barcelona în topul clasamentului

Marile capitale europene rămân fruntașe în topul preferințelor românilor, care aleg să își petreacă vacanțele pe pământurile Romei, Londrei sau Barcelonei mai mult decât în oricare alt colț de lume. Viena, Milano, Paris și Atena urmează îndeaproape metropolele italiană, englezească și spaniolă, iar prețurile medii care nu depășesc 150 € pentru zborurile dus-întors explică, în parte, aceste prime 10 preferințe ale românilor.

Tendințele de căutare scot la iveală înclinația românilor pentru aventură și diversificare

În 2019, călătorii români se arată mai mult decât curioși să cunoască țări îndepărtate granițelor Europei. Peisajele deșertice tipice Orientului Mijlociu, pământurile încărcate de istorie și prezența uneia dintre cele șapte minuni ale lumii au așezat Iordania pe locul întâi în topul celor mai în trend țări, cu o creștere a căutărilor de zboruri de 222% față de anul anterior. Este urmată la o distanță considerabilă de Austria (+80%), de țări din America Latină (Panama, Mexic și Republica Dominicană) și destinații asiatice (Japonia, Indonezia, Filipine). Dorința românilor de a cunoaște noi orizonturi este demonstrată și de creșterea spectaculoasă a căutărilor către provincia tailandeză Phuket (cu 257% mai căutată decât în 2018).

Cu buget redus: cele mai ieftine destinații în 2019

Dintre cele mai populare 100 de orașe de anul acesta, Milano este cel mai ieftin oraș european și internațional, cu un preț mediu al biletului de avion dus-întors de doar 47 €; cât se poate de aproape de capitala Germaniei (numai 49 €). Următoarele trei locuri, cu prețuri ce nu trec de 60 €, sunt ocupate de orașe italiene: Pisa, Roma și Pescara. Pisa este și unul dintre orașele care a cunoscut cea mai mare scădere a prețului la zbor – cu 50% mai ieftin față de 2018.

Privind în afara Europei, capitala Iordaniei și stațiunea israeliană Eilat sunt la fel de economice ca cele mai ieftine zboruri europene: 52 €, respectiv, 56 € (în medie) pentru zborurile dus-întors. De la 140 € în 2018 la 52 € anul acesta, biletele de avion din România către Amman s-au bucurat de cea mai mare scădere de preț (63%) în rândul zborurilor internaționale. Călătorii interesați să descopere părți exotice ale lumii la preț redus, își pot îndrepta privirea către marocanele Fez și Marrakech sau, pentru un preț mediu de 246 €, se pot aventura până pe pământul extravagantului Dubai.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
dancila pomana porcului

Să râdem cu Dăncilă: ”Nu mă dau în vânturi după pomana porcului însă degust şorici în fiecare an de Ignat!”

ion iliescu revolutie

Iliescu, nici usturoi n-a mâncat, nici pe trăgaci n-a apăsat: ”Nu este constructiv să căutăm vinovații de la Revoluție!”