in

Ce amenzi primești pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

S-au luat măsuri stricte în București după ce rata de infectare a depășit trei îmbolnăviri de Covid la mia de locuitori.

Masca sanitară a devenit obligatorie, inclusiv în spațiile deschise. S-au închis toate unitățile de învățământ, exceptând creșele și afterschool-urile, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri.

Toate aceste măsuri, luate luni de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se vor aplica pentru următoarele 14 zile. Dacă în următoarele două săptămâni, rata de incidența a îmbolnăvirilor scade sub 3 la sută, restricțiile vor fi reevaluate.

Pentru nerespectarea restricțiile impuse în București polițiștii, care vor patrula prin Capitală, acordă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Lista restricţiilor impuse de marţi în Bucureşti:

În ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență din data de 19.10.2020 s-au luat următoarele decizii ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3/1000 locuitori:

1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în Scenariul Roșu.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

Menționam că, activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale. Desfățurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Medicul Virgil Musta: „Ideal ar fi să se blocheze totul două sau trei săptămâni”

Masca din bumbac nu oferă protecție anti-COVID!