in ,

Bistrița se pregătește să intre în carantină: 6,69 cazuri Covid la mia de locuitori!

carantina bistrita

Astăzi, 5 noiembrie a.c., incidenţa raportată pentru municipiul Bistriţa indică o rată de îmbolnăviri cu CoVid-19 de 6,69/1000 de locuitori. Drept urmare, se fac pregătirile necesare pentru măsurile care se impun în acest sens, punerea efectivă în aplicare a carantinei zonale necesitând mai mulţi paşi până la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Până la parcurgerea etapelor legale pentru pregătirea şi instituirea carantinei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a stabilit în şedinţa de astăzi următoarele recomandări şi iniţiative pentru perioada imediată:

1. Întrucât campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe de mâine, 6 noiembrie, pentru a nu pune in pericol sănătatea alegătorilor, a candidaţilor sau a echipelor acestora şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului, C.J.S.U. recomandă ca activităţile de campanie, în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cazurilor de CoVid-19 este de peste 3/1000 de locuitori, să se desfăşoare prin intermediul social media şi mass-media, evitând campaniile door-to-door, faţă în faţă sau adunările, pentru a reduce cât de mult contactul între persoane.

2. De asemenea, la iniţiativa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud a fost demarată o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor, prin intermediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la regulile ce trebuie respectate cu stricteţe în această perioadă.

3. Totodată, locuitorii vor primi şi mesaje de avertizare comunicate prin intermediul RO-ALERT.

Măsurile impuse odată cu carantinarea municipiului vor fi comunicate imediat după elaborarea şi aprobarea unei Hotărâri în acest sens.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
scoala privata

Școală privată din Oradea, în anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor

iohannis carantina

Iohannis anunță carantină parțială! Circulația pe timpul nopții va fi interzisă de luni!