in

Batalul românesc și berbecul ungur: Techirghiol, pentru noi, este Odorheiu 2!

techirghiol odorheiu

Un incident similar celui de la Odorheiu Secuiesc s-a petrecut în localitatea Techirghiol, județul Constanța, dovedindu-se astfel că o campanie anti-românească este în plină desfășurare. Cetățeanul român Costel Domocoș a intrat în ograda unor localnici turco-tătari care sărbătoreau Bayramul. Aceștia frigeau un batal, dl Costel cerând și el o porție, știind bine că sensul sărbătorii musulmane este acela de a da de pomană tuturor celorlalți. Menționăm că dânsul are o situație materială grea, primarul liberal condiționându-i acordarea ajutorului social de săpatul unor șanțuri, lucru refuzat cu demnitate de cel în cauză. Spre surprinderea nu doar a lui, ci a întregii Românii, Costel a primit o replică stupefiantă: ”Nem tudok románul!”, fără ca să-și însușească și porția cuvenită. Mai mult, după ce a încercat să-ia singur tainul, a fost scos cu șuturi în dos din curte și trimis la Primărie, să-și facă porția de săpat.

Din cercetările noastre particulare, am aflat că autorul agresiunii se numește Mihály Károlyi și este ginerele proprietarului casei, Osman Sezghin. Respectivul a cunoscut-o pe fiica acestuia, Ailyne, pe timpul unui sejur pe litoral, prilej numai bun să se reînnoade vechile relații de rudenie turco-ungurească. Din păcate, numitul Károlyi n-a înțeles, ca tot ungurul, spiritul Bayramului la care lua parte, comportându-se față de un român adevărat la fel ca în Odorheiul natal. Deși dl Osman Sezghin i-a cerut scuze, cu plecăciuni, dlui Costel Domocoș, invitându-l să ia acasă jumătate din batalul sacrificat, cetățeanul ultragiat a reclamat cazul la OPC. Inspectorul sosit la fața locului a constatat că batalul ce făcea obiectul ritualului era de rasă pur românească, agravând circumstanțele faptelor petrecute. În plus, nu exista niciun act doveditor al provenienței animalului, care a fost confiscat (cât mai rămăsese) și depus în frigider, pentru a se constitui ca probă în procesul juridic viitor.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici, dl Károlyi afirmând că dl Domocoș este, de fapt, un ungur trădător care și-a uitat originea după ce s-a însurat cu o moldoveancă văduvă, pe nume Maricica Abdal-Jabir, al cărei fost soț a decedat când ANAF-ul l-a obligat să plătească impozit pe afaceri începând cu 1995, anul stabilirii sale în România. Din această cauză ar fi refuzat să-l servească pe reclamant, nu pentru că acesta efectuase cererea în românește. E puțin probabil ca vreun judecător să-l creadă la proces, cazul urmând să fie soluționat de Judecătoria Constanța și nu de cea din Odorheiu Secuiesc, așa cum a solicitat dl Károlyi.

Vom reveni cu amănunte în plus după ce se va da verdictul definitiv. Ramazan Bayraminiz Mübarek Olsun la toată lumea!

techirghiol odorheiu

What do you think?

Written by Nestor

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
DNA

DNA, dragostea mea

sântă mărie

Bairam de Sântă Mărie: cum să te dai chef la grătare fără să fii la cuțite cu legea