in ,

Atac ”politic” cu germeni și bacterii la Urziceni! DSP închide două dintre piscinele ștrandului municipal

germeni și bacterii

Contaminarea cu germeni și bacterii a apelor Ștrandului Urziceni îl face din nou de râs pe edilul penal Constantin Sava, după campania de negare a ilegalităților săvârșite luna trecută. La finalul lui iunie, Sava dădea semnalul deschiderii facilității publice din municipiu fără ca aceasta să aibă autorizație de funcționare și după ce fusese închisă, în toamna lui 2016, pentru infestare cu bacilul piocianic. După un scandal public de câteva zile administrația Urziceniului a obținut un certificat izbăvitor, conținând valori conforme ale apei, act în baza căruia a putut obține avizul pentru redeschiderea ștrandului.

Am considerat atunci suspecte rezultatele analizelor, având în vedere presiunea exercitată asupra inspectorilor DSP prin afirmații care trimiteau cazul în sfera jocurilor politice pentru ca derizoriul să dilueze starea de pericol, și am solicitat repetarea periodică a analizelor. Surpriză! La doar două săptămâni de la ultima redeschidere legală a Ștrandului, două dintre bazine au fost închise din nou de inspectorii DSP. Cauza? Un nou atac, ”politic”, nu-i așa?, al piocianicului, o bacterie cu carnet de Partid venită, de această dată, să saboteze autoritatea și credibilitatea lui Sava nu de una singură, ci însoțită și de câțiva enterococi tupeiști ce împingeau de la spate o masă de manevră formată din germeni mezofili.

germeni și bacterii

13 iulie, ultimul val. De patogeni.

Buletinul de analiză nr.345 din 13 iulie 2017, în baza căruia a fost sistat din nou accesul la două dintre bazinele Ștrandului din Urziceni, cel de înot, cu adâncime medie, și cel pentru copii, consfințește din nou dezmățul microbian din piscinele municipale. Cu enterococi și o sumă de pseudomonas aeruginosa (bacilul piocianic) bălăcindu-se iar în bazinul pentru copii și cu germenii mezofili înotând cu grație în bazinul de adâncime medie, inspectorii Direcției de Sănătate Publică nu au avut de ales și au trebuit să invite administrația locală să lase gargara cu infestarea politică a apelor și să pună osul la dezinfectare și primenire a ștrandului, dacă mai vrea să mai vadă făcând pluta prin piscine și altceva decât șobolani și săritori de garduri din Catanga.

În atare condiții, dacă noile probe de apă vor ieși conforme până la finele acestei săptămâni, e posibil ca Sava și ”avocații” săi cu conturi false de Facebook să își piardă din nou biscuiții din pachete pe rețeaua de socializare. Preț de câteva zile, poate, până vor reveni pentru controale ”băieții răi” și ”determinați politic” de la DSP…

Citește și Bacilul Piocianic, supranumit bacteria care ucide, infestează ștrandul din Urziceni! Primarul Sava ignoră sancțiunile DSP!

Citește și Despre primenirea apei la Ștrandul Urziceni și despre cum a schimbat Baba Ranga ilegalitatea în virtute…

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Muzeului Kitschului

Jaf la Muzeul Kitschului! Azi avem dovada – Traian Băsescu a furat buful Poporului!

dan voiculescu

Pușcăria nu salvează România! 8 joburi pentru reeducarea lui Dan Voiculescu, într-o lume mai bună și mai dreaptă