in

GALERIE FOTO: 9 lebede pe lacul gunoaielor plutitoare din Urziceni

lebede

Familia de lebede stabilită la finele anului trecut în vegetația lacului Draga, aflat la periferia Urziceniului, reușește să reziste în ciuda indiferenței administrațiilor locale din municipiu și din comuna învecinată, Manasia. Formată din două exemplare adulte și șapte pui, familia tolerează faptul că zona aleasă pentru iernat și cuibărit este coșul de gunoi al municipalității din Urziceni, infestat malurilor și apelor lacului Draga fiind oprită abia recent, la semnalele repetate ale presei locale și după sancționarea operatorului de salubritate, Rosal SA, de către Garda de Mediu, cu 100.000 de lei.
După intervenția Gărzii de Mediu, fostul șef al administrației din comuna Manasia, pe teritoriul căreia se află de drept lacul Draga, a luat inițiativa degajării mormanelor de gunoaie pentru a ameliora efectele atentatului la mediu. Sesizat de către reprezentanții Asociației Alt.F.E.L Society asupra instalării în zonă a familiei de lebede, primarul de la acea vreme al Manasiei, Gelal Oprea, a declarat faptul că intenționează în viitorul apropiat să ceară concursul organismelor competente din domeniul protejării ambientului și gestionării problemelor de mediu, pentru inițierea unui proiect menit a transforma lacul Draga în zonă umedă de interes național. De la momentul respectiv au trecut aproape 6 luni, fauna lacului Draga s-a mai îmbogățit cu zeci de exemplare de rațe sălbatice, stârci, lișițe și egrete, însă demersurile autorităților se lasă așteptate.

(click pe imagini pentru vizualizare la rezoluție mare)

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
finala roland garros

Finala Roland Garros: Au apărut pancartele cu care simpatizanții PSD își vor face încălzirea înaintea mitingului lui Dragnea

codul de procedură penală florin iordache

Iordache merge mai departe – după Codul de Procedură Penală modifică și cele 10 porunci din Biblie