in ,

13 suspecți de infecție cu coronavirus izolați în carantină în Urziceni, Manasia, Dridu, Amara și Fetești!

coronavirus ialomita urziceni

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul Italiei, precum și numărul mare de cetățeni români care au vizitat sau care s-au stabilit în aceste regiuni și care este posibil să se întoarcă în țară, autoritățile a luat măsuri pentru a preveni apariția cazurilor pe teritoriul României, ministerele de resort prin organele tehnice, dispunând ca persoanele care se întorc din țările afectate, să fie izolate la domiciliu pe o perioadă de minimum 14 zile, sub supravegherea organelor sanitare ale Direcției de Sănătate Publică, medicilor de familie, asistenților comunitari și mediatorilor sanitari.

Pentru persoanele care vor veni din cele 11 localități ale provinciilor Lombardia și Veneto, precum și din provincia Wuhan, la momentul sosirii pe teritoriul țării se va institui carantină obligatorie, într-o locație avizată de D.S.P. și aprobată prin hotărarea Comitetului pentru Situații de Urgență.

Conform informațiilor oficiale, furnizate de Prefectura Ialomița, până în prezent, în județ sunt izolate la domiciliu 9 persoane, în localitățile: Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Izolarea la domiciliu se va face pe o perioadă de minimum 14 zile, persoanele fiind monitorizate zilnic, prin verificarea simptomatologiei de către organele medicale amintite mai sus. Pentru alți 4 cetățeni care s-au întors în cursul zilei de astăzi din Italia s-a dispus izolarea la domiciliu sub supraveghere medicală.

Instituția Prefectului face precizarea că, până în la acest moment pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de infecție cu virusul Convid-19, și anunță că va informa în timp util asupra eventualelor modificări ce vor interveni în situația epidemiologică privind coronavirus, la nivel de județ.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
tataroaica din siriu batuta

Tătăroaică ruptă cu bătaia de localnici la Siriu, pe motiv ca este ”chinezoaică din alea pline de coronavirus!”

accident lilieci

Accident cu patru victime pe DN2 București – Urziceni, provocat de un șofer beat!