in ,

Un nou truc pentru pierderea kilogramelor în plus

Jurnalul de dietă, în care scrii ce mănânci şi ce bei şi în care notezi caloriile produselor pe care le consumi, este o unealtă eficace în eliminarea kilogramelor în plus, conform unui studiu al cercetătorilor americani.

Studiul, realizat timp de şase luni în rândul unui număr de 1.685 de bărbaţi şi femei aflaţi la vârsta a doua, arată că cei care au ţinut un jurnal de dietă zilnic au pierdut în greutate de două ori mai mult decât cei care nu au utilizat o asemenea unealtă.

„Pentru cei care lucrează la eliminarea kilogramelor în plus, faptul că scriu tot ce mănâncă este o tehnică extrem de puternică”, a declarat unul dintre cercetători.

„Acest lucru îi ajută pe participanţi să vadă de unde vin caloriile în plus şi apoi pot dezvolta planuri mai eficiente de dietă, care să îi ajute în astfel de situaţii”, a mai precizat autorul, care a lucrat pentru studiul publicat în American Journal of Preventive Medicine.

Jurnalul de dietă, o armă imbatabilă în lupta cu kilogramele în plus

Persoanele implicate în studiu au trebuit să mănânce mai puţine grăsimi, mai multe legume, fructe şi cereale integrale, să facă mişcare 180 de minute pe săptămână, să participe la întâlniri de grup şi să ţină un jurnal de dietă detaliat.

„Să ţii un jurnal de dietă nu trebuie să fie un lucru formal. Trebuie să scrii ce mănânci pe o hârtie, poţi să îţi trimiţi email-uri după fiecare masă sau mesaje pe telefonul mobil”, a declarat cercetătorul american.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Navă spațială! Șoferiță, amendată după ce a fost prinsă mergând cu viteza de 703km/h

Cum să-ți impulsionezi viața sexuală