in ,

Un bărbat s-a predat polițiștilor din Ierusalim, afirmând că este chiar centurionul Longinus, ucigașul lui Iisus Hristos!

politie-israel

Un bărbat s-a predat azi polițiștilor din Ierusalim, afirmând că nu este doar un călător în timp, ci însuși ucigașul lui Iisus Hristos. Poliția raională din Ierusalim a confirmat că un bărbat neidentificat îmbrăcat în armură romană s-a prezentat în această dimineață în sediul său, aducând cu el o armă asemănătoare biblicei sulițe a sutașului roman care l-a împuns pe Mântuitorul aflat pe cruce, în urmă cu peste două mii de ani. Bărbatul, care vorbește doar în latină, s-a identificat ca centurionul roman Caius Longinus Anxanumus și a afirmat că este un călător în timp din primul secol după Hristos.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Jacob Levine, bărbatul susține că este ucigașul lui Iisus Hristos și că arma pe care o avea la el ​​este Sfânta Lance cu care l-a străpuns pe Hristos în timpul Răstignirii.

„Necunoscutul a spus că este un soldat roman și că l-a ucis pe Isus pentru că atunci a crezut că era un dușman al Romei. El spune că și-a dat seama prea târziu că Isus este Mesia”

De asemenea, bărbatul a susținut în fața polițiștilor din Iarusalim că Dumnezeu l-a chinuit și l-a torturat timp de aproape 2000 de ani pentru a-l pedepsi pentru crimele sale.

„Ne-a spus că a suferit secole de pedepse divine, fiind ucis și înviat de mii de ori. El susține că s-a transformat și s-a predat azi pentru că acest lucru face parte din angajamentul pe care l-a luat în fața lui Dumnezeu pentru a fi eliberat de pedeapsa sa divină”

Poliția raională din Ierusalim consideră că bărbatul ar putea suferi de schizofrenie sau probleme psihice similare și solicită publicului ajutor în identificarea lui. El măsoară 1,74 și cântărește 64 de kilograme. Are părul brun și ochii căprui și vorbește perfect latina. Are, de asemenea, literele „SPQR” tatuate pe brațul stâng.

Șeful poliției din Ierusalim, Roni Alsheich, spune că individul nu a fost găsit în baza de date a niciunei instituții de boli mentale din Israel și consideră că ar putea fi un străin.

Potrivit experților, nu este neobișnuit ca indivizii schizofrenici să aibă iluzii că sunt figuri istorice sau religioase importante precum Napoleon, Iisus sau George Washington, cel mai cunoscut caz din prezent fiind cel al numitului Alexandru Cumpănașu, din România, care a și candidat la alegerile prezidențiale de anul trecut.

Longinus este o figură mitică din creștinism descrisă în tradiția creștină drept soldatul roman care l-a străpuns pe Iisus cu „Sfânta Lance” în timpul Răstignirii. Numele lui nu este apare clar în Biblie, dar diferitele tradiții creștine au dezvoltat mai multe povești în jurul său. În mod tradițional, este venerat ca sfânt și martir de către Biserica Romano-Catolică, Biserica Ortodoxă de Est și alte câteva comuniuni creștine, chiar dacă se știe foarte puțin despre el.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Reprezentanții minorității srilankeze din Parlamentul României fac apel la calm: ”Ce se întâmplă dacă, în loc de pâine, făceau viol?”

harta coronaviurs

Primul deces cauzat de coronavirus dincolo de granițele Chinei! Numărul total al victimelor a ajuns la 304!