in , , ,

Spital din România: pacienți ținuți goi pe holuri și mizerie de nedescris. Manager: În toate spitalele este la fel – Imagini terifiante

Realitatea cruntă din spitalele din România. În spațiul public au apărut imagini terifiante din interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița: pacienți ținuți goi pe holuri și mizerie de nedescris.

Nelu Tătaru, control de urgență la spitalul din Reșița, după imaginile șocante cu bolnavi dezbrăcați

Managerul spitalului recunoaște că imaginile sunt într-adevăr din interiorul unității și a deschis o anchetă internă.

Fotografiile postate pe Facebook de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița dau detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

În ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și nici timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător. La această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital, potrivit digi24.ro.

Managerul: „Recunoaștem ce se întâmplă în spital”

Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul.

În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătății cerând un spital modular.

În Caraș-Severin, până acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reșița și cel din Caraș. Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director.

Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale.

Condițiile nu sunt cele mai bune. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă.

Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru.

Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun”, a spus Alina Stancovici, managerul Spitalului Reșița.

Foto Facebook Miuță Dani

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Ca în filmele de groază: Arestată pentru că și-a ținut fiul captiv 30 de ani

Nelu Tătaru, control de urgență la spitalul din Reșița, după imaginile șocante cu bolnavi dezbrăcați