in , ,

Soluție pentru un Crăciun în siguranță: „E singura opțiune sănătoasă de a trece peste această pandemie de coronavirus”

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că a găsit soluţia pentru limitarea pandemiei, dar şi pentru sărbători de iarnă în siguranţă.

Tudor Ciuhodaru, doctor la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” din Iași, propune testarea extinsă a populaţiei și dă exemplu Slovacia: „Este singura opțiune sănătoasă de a trece peste această pandemie, pe lângă restul măsurilor. Slovacia a reușit să scadă rata infectărilor cu 60%. Este cel puțin o soluție pe care s-o iei în seamă”.

Medicul a atins şi subiectul alegerilor parlamentare din 6 decembrie, dar şi al sărbătorilor de iarnă care se apropie.

„Dacă tot facem acest lucru, cred că o testare extinsă, voluntară, pentru cei care se prezintă la parlamentare este de luat în calcul. Cred că astfel am putea să avem un Crăciun în siguranță”, a precizat dr. Ciuhodaru.

În Slovacia au fost testați pentru coronavirus 3,6 de milioane de oameni dintr-o populație de 5,5 milioane. Excepțiile au fost copiii mici și unele persoane vârstnice. Testarea în masă s-a făcut în primul week-end din noiembrie. Cei care au fost confirmați cu Covid-19 au fost obligați să intre în carantină.

În al doilea week-and al lunii, testarea a fost repetată pentru 2 milioane de oameni din zonele cele mai puternic afectate, iar conform autorităților de la Bratislava, rata de infectare a scăzut semnificativ. Premierul Slovaciei spune că rata infectării cu coronavirus s-a redus la jumătate după campania de testare în masă a populației.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Motivele invocate de oameni pentru lipsa declarației pe proprie răspundere: „Mă credeți că scriu urât?”

Andreea Bălan, totul despre problemele medicale:“ Îmi făcusem testamentul” – FOTO