in ,

Școala online: Peste 65.000 de elevi riscă să rămână cu situațiile școlare neîncheiate

Circa 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate la finalul primul semestru al anului școlar. Principala cauză este lipsa resurselor tehnologice, la care se mai adaugă și altele, precum neparticiparea la cursuri sau îmbolnăviri.

În anii anteriori, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000.

Conform datelor transmise de unitățile școlare se estimează că circa 65.000 de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată, „imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc”, a anunțat Ministerul Educației.

Ce măsuri se iau

Potrivit Ministerului, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt:

-desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice,

-prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea

– posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Florin Salam, făcut felii la metrou! Leşinat, fumat sau injectat?

facebook plm

Facebook introduce în România butonul ”mai dă-te-n plm!”, pentru aprecierea postărilor politicienilor!