in

Romexpo și Arena Națională ar putea fi centre de vaccinare anti-COVID. Cum va decurge totul? – VIDEO

La Romexpo și Arena Națională ar urma să fie centrele mari de vaccinare, cu 50 de cabinete, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Primele doze de vaccin vor merge către personalul din spitalele de boli infecțioase, „primii care au intrat în luptă și ultimii care vor ieși”.

Anunțul lui Tătaru: Vaccinarea anti-COVID 19 nu împiedică reinfectarea

Ministrul Nelu Tătaru a spus, miercuri, la Digi24, că în perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o prima tranșă „simbolică” de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, care înseamnă vaccinare și rapel pentru 5.000 de persoane.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la Digi24

PERSOANELE VACCINATE ANTI-COVID VOR PRIMI ADEVERINȚE ÎN ROMÂNĂ ȘI ENGLEZĂ. VACCINAREA ÎNCEPE DE PE 27 DECEMBRIE

„Le vom dirija către secțiile de boli infecțioase (…) Primii care au intrat în luptă și ultimii care vor ieși. Dozele reprezintă momentul în care toată lumea din uniunea europeană începe campania de vaccinare”, a spus Tătaru.

COCA-COLA, TESTATĂ POZITIV LA COVID-19. EXPERIMENTUL CARE FACE ÎNCONJURUL LUMII – VIDEO

Va urma o nouă tranșă de 600.000 de doze, pentru 300.000 de vaccinări și rapel, apoi, la fel, în a doua lună,, urmând ca populația generală să intre la vaccinare din martie-aprilie, până la luna iunie.

Romexpo și Arena Națională, centre de vaccinare

Tătaru a spus că preconizează că vor fi create centre mari de vaccinare, cu 50 de cabinete, la Romexpo și Arena Națională.

În București vor fi 32 de centre de vaccinare. La început ne gândim la varianta unor centre de vaccinare mai mari. Ne gândim la Romexpo sau Arena Națională unde vor fi mai multe cabinete de vaccinare. Deci un centru cu mai multe cabinete, un centru obișnuit, are între 4 și 6 cabinete. Preconizăm ca într-un centru mare cum este Arena Națională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin, cu zone de așteptare, unde se dă acel chestionar, se obține un consimțământ informat.

Medicul verifică bolile, verifică posibila stare alergică, iar apoi va mai fi o altă zonă post-vaccinare, unde cel căruia i s-a administrat de vaccin rămâne 15 minute pentru a putea fi supravegheat și evaluat să nu avem evenimente sau simptomatologie negativă”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul a mai afirmat că depozitul central unde vor ajunge dozele de vaccin va fi Institutul Cantacuzino, unde există 10 congelatoare mari. Alte șase centre regionale sunt dispuse în țară.

Pfizer asigura acest transport cu mașini proprii în care sunt respectate condițiile transport, potrivit demnitarului.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Adevărul cutremurător despre viaţa trăită de Monica Gabor alături de Mr. Pink

Halucinant! Gândaci de bucătărie pe o invitată, la Digi 24! Ironic, medicul, expert în sănătate publică – FOTO&VIDEO