in

Reţeta unui cunoscut chef britanic: Castraveți murați cu vanilie

O rețetă inedită propusă de un maestru culinar. Încearcă și tu!

Murăturile sunt o farmacie la borcan, prin conservare, ele își păstrează vitaminele și chiar dobândesc ceva mai multe proprietăți curative.

Infuzate, mai bine de o lună, cu vanilie, ghimbir şi boabe de piper, legume precum castraveţi, morcovi, sfeclă sau conopidă se transformă, în această reţetă propusă de maestrul culinar Marcus Wareing, în murături colorate, care pot fi un plus delicios în salate, alături de friptură sau un fel de mâncare mai consistent.
 

Ingrediente pentru murături:

morcovi
castraveţi
dovlecei
sfeclă
conopidă
ghimbir
500 ml oteţ de vin alb
250 g zahăr tos
1/2 linguriţă sare
10 boabe de piper
2 păstăi de vanilie

Mod de preparare:

Legumele se taie rondele sau bastonaşe, ghimbirul se feliază fin, iar conopida se desprinde în bucheţele. Toate acestea se aranjează într-un borcan curat, sterilizat, astfel încât culorile să alterneze. La foc mediu, se încălzeşte o soluţie din oţet, zahăr, ghimbir şi boabe de piper. Se adaugă şi păstăile de vanilie sau, dacă nu aveţi, 2 linguriţe de esenţă de vanilie.

Se fierbe lichidul pentru 10 minute, apoi se ia de pe foc. Aşteptaţi câteva minute înainte de a-l turna peste legumele aranjate în borcan. Se sigilează imediat şi se lasă 4 săptămâni înainte ca murăturile să fie savurate.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

5 sate din România unde poţi petrece o vacanţă rurală de vis – Imagini superbe!

Sex după horoscop: Locuri ideale pentru amor, în funcţie de zodie