in ,

REDESCHIDEREA școlilor pe 8 februarie. „Nu putem pierde o generație întreagă”

Școlile trebuie redeschise pe 8 februarie, nu se poate pierde încă un semestru și o generație întreagă, declară vicepremierul Kelemen Hunor.

”După vacanța de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli.

Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală”, spune la RFI vicepremierul Kelemen Hunor.

El afirmă că ”există și varianta să meargă doar cu grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă și după aceea să se întoarcă cu toții”.

„Din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, școlile trebuie redeschise pe 8 februarie. Nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă”, conchide Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că dacă această tendință de scădere a numărului de cazuri de Covid se menține, școlile ar putea fi redeschise din 8 februarie.

„Până acum am văzut că a scăzut numărul și am ajuns la un nivel confortabil, sunt orașe care au ieșit din carantină, dacă păstrăm această tendință putem să redeschidem școlile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîțu.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Oana Roman revine la TV, după despărțirea de Marius Elisei: „A venit ca un balsam pentru suflet, ca un pansament” – FOTO

Procesul Elenei Udrea se amână. Fostul ministru are COVID