in ,

Când se redeschid școlile în România?

Școlile trebuie să rămână închise până când se va reduce semnificativ numărul de infectări zilnice, a declarat, miercuri seara, premierul Ludovic Orban.

Cursurile se vor relua atunci când numărul infectărilor zilnice va scădea semnificativ.

„Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online. Am fost criticați grav prima dată că am deschis școlile pe data de 14 septembrie și după-aia că am suspendat cursurile în clasă și am stabilit că se fac online. Ne-a fost dat exemplul altor țări care au păstrat deschis. Aproape toate ţările care au păstrat învățământul la clasă între timp au suspendat cursurile în clasă. În Franța au fost proteste pentru a se desfășura învățământul online”, a spus Orban la România tv.

Învățământul în școli generează alte probleme epidemiologice.

„În școală riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii. Problema e că funcționarea școlilor presupune creşterea aglomeraţiei, grupuri de părinţi, de bunici, care își duc copiii la școală, care inteacționează între ei. Sunt o serie de alte activităţi legate de mersul la școală care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja copii, pe profesori, pe învățători și pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”, a spus Orban.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei, după o viață petrecută pe scenă

Firea: „Cerem testare gratuită pentru toți românii. Cu toții plătesc asigurări!”