in , , ,

Principii de viaţă. La românii bugetari

Cine n-a citit vreodată un articol pe Facebook despre cum să reuşeşti în viaţă? L-ai citit? Aşa, şi? Normal că nu reuşeşti în viaţă nici după o tonă de articole mobilizatoare, deoarece nu sunt adaptate realităţii româneşti. De exemplu: 7 sfaturi de viaţă pentru bugetari:

1. Învaţă să spui NU. Incorect!

Dacă spui NU, o să te alegi cu duşmani. Cel mai simplu e să spui: MAI TÂRZIU.

Eşti bugetar şi şefii îţi cer să rezolvi hârtii urgente, deşi tu n-ai chef? Nu spune NU. Chiar dacă ai pile. Spune: Nicio problemă! Mă ocup de ele un pic MAI TÂRZIU. Nu se supără nimeni şi tu poţi s-o freci mai departe la stat.

2.Dacă te supără cineva, nu-i răspunde imediat. Lasă să treacă timp. BA NU!

Dacă nu-i răspunzi imediat, o să creadă că are dreptate şi tu eşti un pămpălău. Cel mai bine e să-l înjuri imediat. Aşa o să te răcoreşti şi o să se enerveze el. Dacă e nevoie, lucrează-l la şefi şi scapă de el. Dacă eşti femeie, acuză-l de hărţuire sexuală la locul de muncă. Dacă eşti bărbat, pune pe careva să-l caftească într-o seară. Aşa n-o să mai stea aiurea la birou peste program, ca să dea exemple proaste.

3.Meditează în fiecare zi. Învaţă să te relaxezi şi să te concentrezi. BORING!

De ce să meditezi, când poţi foarte bine să tragi un pui de somn cu capul pe birou. Oricum lucrezi la stat şi eşti plătit. Măcar trage-i în piept. Poţi să meditezi liniştit după somn, în vreo şedinţă. Meditează la asta!

4. Învaţă să fii recunoscător. PE BUNE?

Dacă Guvernul majorează pretul la benzină, trebuie să fii recunoscător? Din contră! Dă-i în mă-sa. Trebuie să fii recunoscător doar celor care te-au angajat la stat, pe leafă bună, fără să ai habar ce faci. Dar nici ălora să nu le fii prea recunoscător, că şi ei s-au angajat la fel şi sunt bâtă.

5. Alege un loc de muncă ce te face fericit. NU!

*Muncă* şi *fericit* sunt total opuse! Fericit eşti dacă alegi un loc de muncă unde nu munceşti. De exemplu în Parlament. Sau oriunde la stat, în ministere, primării, regii autonome. Fericirea vine doar de două ori pe lună: la avans şi la lichidare. Mai vine şi când îţi iei medical şi mergi la mare.

6. Respectă-ţi promisiunile. Doamne fereşte!

Ai înnebunit? Asta înseamnă să nu mai întârzii la serviciu, doar fiindcă ai promis? Sau că nu mai bei în timpul programului? Sau că îţi îndeplineşti îndatoririle la timp? Ce rost are? Oricum leafa merge şi ăia cu pile mai mari o să fie mereu şefii tăi. Promite şi dă-i în mă-sa.

7. Trăieşte în prezent. ÎN NICIUN CAZ!

Ar însemna să te chinui la birou zi de zi, de luni până vineri. Tu trebuie să trăieşti în VIITOR! Deviza vieţii tale, de lucrător la stat trebuie să fie: O SĂ! O să termin situaţiile la timp. O să facem planul. O să fim mai competitivi.

De fapt nu interesează pe nimeni asta. O SĂ ieşi la pensie pe bani buni şi O SĂ te bucuri că i-ai tras în piept. Şi dacă O SĂ-ţi meargă bine. O SĂ îţi faci afacerea ta la privat şi O SĂ iei şi pensie de la stat.

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Leul din clipul lui Dani Mocanu a fost găsit. Marcel Vela: „Legea trebuie respectată de toți” – FOTO

Laurette are magnet: „Toţi bărbaţii pe care i-am avut s-au întors la mine” – FOTO